Așa este, mereu, mereu ne apropiem de sfârșitul activităților culturale care s-au desfășurat pe parcursul acestui an, având în vedere că doi ani au fost restricții din motive de pandemie. Ce s-a putut observa după aceste restricții, pe care le-am resimțit cu toții? O prezență foarte mare la aceste activități culturale, cum ar fi zilele comunităților, întâlnirea cu fiii satului sau de altă natură. Cei dornici și-au făcut prezența în număr mare la aceste activități.

La Șicula în cele două zile, după masă s-au întâlnit sătenii la activitățile organizate de către edilul lor: Adrian Mircea Danciu. În prima zi a fost o prezență destul de mare, chiar dacă timpul a încercat să destabilizeze. Însă cei care au organizat acest eveniment au ținut cont și de un timp mai nefavorabil. În cele din urmă totul a mers ca pe roate.

La început a fost oficiată o slujbă de către un sobor de preoți, după care edilul șef le-a urat bun venit celor prezenți, îndemnându-i să uite de toate și să se simtă bine timp de câteva ore. Programul a fost prezentat de domnișoara Claudia Deac care a descrețit frunțile prin prezentarea ei frumoasă. „Să uităm de toate acum, când suntem prezenți în număr așa de mare din toate localitățile comunei noastre: Gurba , Chereluș, Șicula“, a spus primarul Danciu. După cuvintele adresate de primar și oficierea slujbei au fost invitați pe scenă ansamblurile din: Groșeni, „Bujorii“ din Șofronea, Apăteana din Apateu, Ansamblul folcloric „Bihorul“, Ansamblul folcloric Bârzava, Ansamblul folcloric „Datina Cărășană“ din Reșița.

Toate aceste formații au lăsat publicul plăcut surprins de dansurile cu care s-au prezentat pe scena de la Șicula. După aceea au urmat soliști vocali de elită, mai ales din Bihor. Remus Bondar, Romina Suciu, Luminița Suciu, Luminița Tomuța Baba, Voichița Mihoc și ansamblul Bihorul. Au mai urcat pe scenă Maria Farcaș, Teodora Sârbu și Adrian Gancea cu formația.

Cam acesta a fost programul în prima zi.

Duminică s-a luat totul de la capăt: muzică, mâncare, băutură de care ți-a dorit sufletul și răcoritoare. Domnul primar Danciu Mircea Adrian din nou îi invită pe cei prezenți la o petrecere de câteva ore. „Pentru că eu zic că am stat destul pe tușă din cauza pandemiei care ne-a izolat pe toți“. După un timp în care au cântat artiștii au început să apară, ca de obicei, politicienii. Dar să știți că nu se poate nici fără ei, că noi le-am dat votul de încredere. Așa că au urcat pe scenă, eu zic cu tot staful PSD. Domnul deputat Fifor a fost rugat de primar să adreseze câteva cuvinte celor prezenți. Deputatul în cuvântul său ține să mulțumească celor prezenți și cu această ocazie „îl felicit pe primarul dumneavoastră, fiind un primar harnic și gospodar“.

După care a început mai departe cântec, joc și voie bună, la Șicula în aer liber. Au mai răsunat voile artiștilor: Cornelia Căpraru-Roman, Rodica Ardelean Oniță, Ciprian Gabor, Ciprian Tărsan, Emilia Cerghizan, Ioana Luguzan-Roxin, Claudia Volentir, Alina Bora, Maria Ignișca, Valea Bogdan, un lăstar de Archiș, acompaniați de orchestra Frații Șandru. După aceștia a urmat Corina Szatmari, Marius și Taraful lui Zbiciu.

La încheierea celor două zile de program a urmat focul de artificii, spre bucuria copiilor și părinților deopotrivă.

Recomandările redacției