Instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 13 şi 20 aprilie sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru până pe 30 aprilie, pentru a recupera zilele libere din 2 şi 3 mai.

Pentru salariaţii din sectorul public, 2 şi 3 mai au fost stabilite zile libere la şedinţa de guvern din 6 martie, o hotărâre în acest sens fiind publicată luni seara în Monitorul Oficial. Această prevedere nu se aplică la locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza „caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii”, menţionează actul normativ.

Dispoziţiile nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 şi 3 mai şi nici participanţilor la aceste procese.

În ceea ce-i priveşte pe angajaţii din sectorul privat, ei pot avea zile libere pe 2 şi 3 mai dacă partenerii sociali stabilesc astfel.

Guvernul a acordat aceste zile libere, în contextul în care 1 Mai este de asemenea zi liberă, iar pe 5 mai este sărbătoarea Paştilor.

 

Recomandările redacției