Zilele libere pentru supravegherea copiilor, acordate neunitar în familiile monoparentale

0
260

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că acordarea zilelor libere pentru supravegherea copiilor atunci când sunt suspendate activitățile didactice se aplica neunitar în cazul familiilor monoparentale. Ministrul a precizat că a propus Parlamentului mai multe amendamente.

„Acordarea zilelor libere pentru supravegherea copiilor în situația limitării sau suspendării activităților didactice se aplica neunitar în cazul familiilor monoparentale. Practic, unii angajatori acordau zile libere sau majorare salarială, iar alții nu”, a scris marți pe Facebook ministrul Muncii.

Raluca Turcan susține că a transmis Parlamentului mai multe amendamente prin care se va asigura aplicarea unitară a reglementărilor, „astfel încât să nu afectăm sănătatea copiilor și siguranța acestora în lipsa părinților care să-i supravegheze în zilele în care cursurile se țin online”.

„Astăzi, Comisia a adoptat propunerile de modificare solicitate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale astfel: În cazul familiei monoparentale, nu este necesară declarația celuilalt părinte pentru solicitarea dreptului la zile libere sau la majorarea salarială; Angajaţii sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, angajaţi din penitenciare şi personal din unităţile sanitare publice vor putea solicita acordarea de zile libere, cu acceptul angajatorului. Dacă părintele nu solicită acordarea zilelor libere, atunci acesta beneficiază de majorarea salarială de 75%”, a mai scris ministrul pe rețeaua de socializare.

Sursa: europafm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.