Zilele Monesei s-au bucurat de succes, în ciuda stropilor de ploaie (galerie foto)

0
858

de Voicu Sida 

 

,,Chiar că primăvara aceasta a fost un anotimp ploios. Nu a fost zi de la Dumnezeu să nu plouă și chiar să cadă grindina. Au avut mult de suferit culturile pe seama aceasta, în unele zone nici nu s-au putut efectua lucrările pentru a pune sămânțaˮ, spunea un cioban care se afla la Zilele Monesei. Există o vorbă cum că ,,ciobanul s-a bucurat când a plouat, căci după ploaie vine vremea bunăˮ, dar asta nu se mai potrivește în cazul nostru, căci pe când va fi vreme bună, va fi prea târziu.

Revenind la subiectul nostru, vremea capricioasă ce a fost în 1-2 iunie când a avut loc activitatea culturală la Moneasa a cam stricat socotelile cu niște reprize de ploaie care au reușit să mai împrăștie participanții la acest eveniment, nu în număr foarte mare.

Moneasa, cu cele mai multe activități

,,Ce este drept, comuna noastră are cele mai multe activități culturale pe perioada anului. Acestea sunt necesare deoarece trebuie să oferi ceva turiștilor veniți în stațiuneˮ, a precizat edilul șef, Ioan Nuțu Herbei, primarul comunei.

,,Mai bine arată acum stațiunea, fără arborii care au fost doborâți de furtună în 2017, când de multe ori trebuia să îți mai iei o cămașă pe tine mai groasă când stăteai pe bancă în parc. Acum sunt arbori destul de frumoși și la fel și amenajările pe care le-a făcut domnul primarˮ, spunea un turist venit în stațiune.

Duminica trecută, activitate culturală în Grădina de Vară

Spectatorii și turiștii au așteptat cu sufletul la gură începerea programului cultural la Teatrul de Vară. Cu toate că au căzut câțiva stropi de ploaie, unii spectatori nu au fost speriați, aceștia au rămas să asculte vocile unor artiști și să vadă dansurile prezentate de câteva formații prezente la acest eveniment.

Bun venit, vă spun la ediția a VII-a a Zilei Monesei!

,,Mă bucur de prezența dumneavoastră la această activitate organizată de Primăria Moneasa în colaborare cu Hotel Parc. Timp de câteva ore ne vom petrece împreună, eu sper să nu înceapă ploaia, ar fi păcat să nu avem o bună dispoziție până la sfârșitˮ, a precizat primarul, lucru ce s-a și întâmplat, vremea fiind destul de mohorâtă, cu puțini stropi de ploaie.

La Moneasa ai putut servi ce ți-a dorit sufletul, mâncăruri de tot felul și pentru toate gusturile, răcoritoare, țuică tradițională, clătite de la Drauț și renumita înghețată de la Sintea. La Moneasa, când sunt organizate activități culturale găsești de toate, are primarul în vedere să organizeze tot ce trebuie.

Deci a fost o organizare excepțională la care au participat organele abilitate pentru ordine, prevenire și siguranță a cetățenilor.

Prezenți la Moneasa au fost și cei de la Concursul Național de Echipaje de Ambulanță 2019, eveniment aflat deja la ediția a IX-a și a avut ca activitate imensă, mulți dintre participanți la spectacol trezindu-se cu tensiunea arterială și glicemia verificată, oamenii plecând acasă și cu aceste rezultate pe care, oricum, fiecare dintre ei ar trebui să le știe, echipajele având de asemenea un comportament model pentru medicină.

Am venit cu drag să vă cântăm

Cum am precizat, au fost niște cântăreți foarte buni și aplaudați de public. Vasile Coca, care a fost și prezentator, Maria Sidea, Romina Suciu, Paula Țeuț, Mariana Tomele, Voichița Mihoc, Bebe Dragomir, Ciprian Picovici, Maria Milu, Ansamblul de dansatori din Bihor, Ansamblul de dansatori din Dezna și alții.

Voicu Sida

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.