Vreme de două zile – respectiv sâmbătă, 5 și duminică, 6 august – orașul Chișineu-Criș a fost în mare sărbătoare. Motivul a fost unul foarte simplu: Primăria și Consiliul Local au organizat o nouă ediție a „Zilelor Orașului Chișineu-Criș“.
Așa după cum și-a obișnuit concetățenii, administrația orașului – în frunte cu primarul Gheorghe Burdan, a pregătit pentru cele două zile de weekend un program foarte bogat, cu spectacole de anvergură susținute de artiști consacrați, dar și de tinere talente valoroase. Conform tradiţiei, manifestările au debutat cu o şedința festivă, ținută în Sala Mare a Primăriei și care practic a marcat deschiderea oficială a sărbătorii, urmată de Parada portului popular, derulată în centrul orașului, coloana trecând prin fața Primăriei.
La Chişineu-Criş legăturile transfrontaliere nu sunt doar o vorbă frumoasă. Sunt realitate, astfel că publicul a putut vedea  formațiile de dansuri din Ketegyhaza și Csanapalota ambele din Ungaria. A concertat apoi cunoscuta şi îndrăgita interpretă  de muzică populară, Veta Biriș. Programul a continuat apoi cu muzică și dans modern, cu o paletă de artiști tineri. Au performat în faţa numerosului public artişti localnici, din județ, din țară, de toate genurile muzicale şi pentru toate gusturile.  ,,Nu eu, ci oamenii spun că a fost o reuşită deplină. Iar asta este reliefat şi de numărul foarte mare de spectatori care au venit la eveniment . Duminică au fost peste 8.000 de spectatori. Singura problemă a fost furtuna, dar nu te poţi împotrivi naturii. Chiar dacă au fost unele pagube, este foarte bine că nimeni nu a suferit vreo accidentare din această cauză. Manifestarea a trecut şi acum urmează cea de la anul, care sperăm că va fi şi mai reuşită”, a punctat primarul Gheorghe Burdan.
(G.C.)

Recomandările redacției