Manifestarea „Zilele oraşului Chişi­neu-Criş“, ajunsă la cea de-a VII-a ediţie, se va desfăşura anul acesta în zilele de 3 şi 4 august. După cum ne-au asigurat organizatorii, în frunte cu primarul oraşului, Gheorghe Burdan, şi anul acesta programul desfăşurat pe durata a două zile va fi bogat și de ținută. „Consider că toți cetățenii orașului merită o dată pe an o astfel de manifestare cu program de valoare și artiști de ținută, mai ales că toate costurile sunt din bugetul propriu și de la sponsori. În plus, câștigătorii tombolei vor fi premiați anul acesta cu 85 de biciclete, primite tot ca sponsorizare“, sublinia primarul din Chişineu-Criş.
Sâmbătă dimineaţa, după întrecerea bicicliştilor, se vor extrage numerele câș­tigătoare ale tombolei… cu biciclete. Parada portului popular, derulată în zona centrală la ora 12 va fi un alt punct de atracție. Vor fi organizate și întreceri sportive, iar cei mai mici cetăţeni ai oraşului vor avea la dispoziţie un parc de distracţii.
La spectacolele cultural-folclorice, derulate la orele serii – sâmbătă de la 18 și duminică de la 17 – sunt aşteptaţi să evolueze artiști de renume și soliști cunoscuți precum Vasile Iova și Ghiță Baciu ori Ștefan Muntenaș, precum și numeroase ansambluri de dansuri populare și de muzică modernă, programul înche­indu-se cu o discotecă în aer liber.
Duminică, programul va fi prezentat de Văru Săndel și va avea pe listă nume mari cum ar fi Sava Negrean Brudașcu – acompaniată de formația Rapsozii Zărandului, dar și oaspeți precum ansamblul folcloric profesionist Mureșul din Târgu Mureș, ca să enumerăm doar câteva. Focurile de artificii vor lumina cerul orașului în jurul orei 23, după care un concert Puya va încheia programul.

Recomandările redacției