Nadlac dupaÎn cel mai vestic oraș arădean s-a derulat la finele săptămânii tradiționala sărbătoare „Zilele Orașului Nădlac“. Primăria a pregătit un program variat și consistent ce a evidențiat în special valorile locale. Acesta a demarat sâmbătă dimineața, la Casa de Cultură cu „Nunta de aur“ când primarul Vasile Ciceac a felicitat și premiat nouă cupluri cu 50 de ani de căsnicie. S-a marcat apoi festiv două decenii de la semnarea protocolului dintre Nădlac și Budmerice – Slovacia.
Parada participanților la sărbătoare și a invitaților – realizată pe ritmurile Fanfarei Nădlăcana, la fel ca evoluția majoretelor – a fost urmărită ca în fiecare an cu mare interes de localnici. Au fost prezente personalități precum: Mihai Răzvan Ungureanu, Traian Igaș, Iustin Cionca, Gheorghe Seculici ș.a. alături de opt delegații ale unor comunități din străinătate, din țări precum: Cehia, Slovacia, Ungaria.
Primarul Vasile Ciceac a marcat, la orele serii, deschiderea oficială a sărbătorii „Zilele Orașului Nădlac“ cu un scurt cuvânt adresat concetățenilor săi și tuturor celor prezenți; a urmat salutul oaspeților.
Amplul spectacol cultural-artistic ce a urmat a avut o distribuție deosebită: majoretele de la C.S. Victoria; „Sálašan“ al UDSCR – ambele din Nădlac; ansamblurile folclorice „Junii Nădlacului“, „Păstrătorii Tradiției“ – Pecica dar și recitalurile: Savei Negrean Brudașcu, Marinei Tomaševič – Croația, a lui Peter Stašak – Slovacia și a formației „Daggu Projekt“. Prezentarea de modă Miss Nădlac a reținut atenția tinerilor. Chiar dacă a fost o vreme frumoasă, focurile de artificii au venit aproape simultan cu primii stropi ai unei ploi de vară și au încheiat prima zi a sărbătorii.
Evenimentele celei de-a doua zi – dedicată mai mult tineretului – au avut în program evoluția unei trupe a Teatrului de Marionete din Timișoara. Oricum, ca în fiecare an, cei mai tineri cetățeni ai orașului au beneficiat de diverse jocuri specifice – tobogane gonflabile, carusele – precum și tot felul de produse și preparate pe gustul copiilor. Recitalul de muzică ușoară susținut de tinere talente din Nădlac – extrem de urmărit – a fost urmat de Fanfara „Nadlačanka“ și un dans sportiv. Balul în aer liber, susținut de cunoscutul solist Pera Todorovici și tamburașii formației au încheiat frumoasa sărbătoare din Nădlac.

Recomandările redacției