nadlacÎn acest sfârșit de săptămână, adică sâmbătă și duminică, în cel mai vestic oraș arădean se va organiza „Zilele Orașului Nădlac“. Primăria a pregătit: festivităţi, spectacole, conferinţe dar și concerte și spectacole susținute de artiști din România, Slovacia și Croația, concursul Miss Nădlac 2013 și multe altele. Programul complet este amplu, din el spicuim punctele mai aparte.
Nunta de aur
Sâmbătă, de la 10, la Casa de Cultură, primarul Vasile Ciceac va felicita și premia cuplurile cu o căsnicie de jumătate de veac, în cadrul acțiunii numită „Nunta de aur“. Va urma în mini concert dedicat cuplurilor sărbătorite.
La ora 17, la Primărie va avea loc șe­dința solemnă ce cuprinde: marcarea a două decenii de la semnarea protocolului dintre Nădlac și Budmerice – Slovacia; evidențierea bunei colaborări dintre câteva localități din Slovacia, Cehia și Ungaria; înmânarea diplomelor de excelență unor agenți economici din orașul Nădlac; recepția oficială.
Spectacol de gală și artificii
Primarul Vasile Ciceac va marca la 19,30 deschiderea oficială a sărbătorii Zilelor Orașului Nădlac cu un scurt cuvânt adresat concetățenilor săi și tuturor celor prezenți. După salutul oaspeților va urma un amplu spectacol cultural-artistic unde vor evolua: Majoretele de la C.S. Victoria; „Sálašan“ al UDSCR – ambele din Nădlac; ansamblurile folclorice „Junii Nădlacului“,  „Păstrătorii Tradiției“ – Pecica.
Între prima și a doua parte a „Miss Nădlac“ vor putea fi urmărite recitalurile susținute de Sava Negrean Brudașcu, Marina Tomaševič – Croația, Peter Stašak – Slovacia; formația „Daggu Projekt“. Focurile de artificii vor încheia prima zi a sărbătorii.
Balul de final
A doua zi, duminică, va avea loc prima acțiune la ora 17, când pe scena din parcul central vor putea fi urmărite: o trupă a Teatrului de Marionete din Timișoara; un recital de muzică ușoară cu tinerele ta­lente din Nădlac; Fanfara „Nadlačanka“ și un dans sportiv. Ziua se va încheia cu un bal în aer liber susținut de cunoscutul solist Pera Todorovici și tamburașii formației.

Recomandările redacției