Zilele Școlii „Sf. Ierarh Nicolae” Arad (galerie foto)

0
717

Natalia Muzhennikova, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură, consilier al Ambasadei Federației Ruse în România, a fost prezentă la Zilele Școlii „Sf. Ierarh Nicolae” Arad.

Ca în fiecare an, în perioada 5-7 decembrie, se desfășoară Zilele Școlii „Sfântul Ierarh Nicolae” Arad. Pe parcursul celor trei zile, au avut loc o serie de activități dedicate copiilor.

Prima zi a început cu atelierul de creație, „Ghetuțele Sfântului Nicolae”, desfășurat de elevii școlii împreună cu grupa mijlocie a Grădiniței PP „Bambi”. Seara, elevii școlii au susținut un frumos moment de colinde după slujba Vecerniei desfășurată la Biserica Facultății de Teologie Arad.

A doua zi de dimineață, în ziua Sf. Ierarh Nicolae, elevii școlii au participat la Liturghie la Biserica Grădiște 1. Seara a avut loc, la sediul școlii, un eveniment intercultural deosebit, spectacolul „Sfântul Nicolae pe meleaguri rusești”, menit să aducă în atenția copiilor români aspecte ale culturii ruse. Invitați speciali la acest eveniment au fost: Natalia Muzhennikova, Preasfințitul Emilian Crișanul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Aradului și Bogdan Blaga, director al Complexului Muzeal Arad. A fost o seară minunată, cu colinde tradiționale românești interpretate de copiii școlii, Mihaela Ișpan mezzosoprană a Operei Naționale București și cunoscuta interpretă de muzică populară Diana Selagea.

Seara s-a încheiat cu mult așteptatul „Târg de Iarnă”, adică jucării, prăjituri, sucuri, ceaiuri fierbinți, vin fiert, voie bună și alte colinde cântate de data aceasta de tătici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.