Zimandu Nou, sub lupa Gărzii de Mediu din cauza tonelor de gunoi aflate pe un teren din Andrei Șaguna

0
559

În urmă cu două zile, în atenția noastră a ajuns o filmare prin care era prezentată groapa de gunoi ce se află în Andrei Șaguna, un sat care aparține de comuna Zimandu Nou.  În acel videoclip era luată la pas o porțiune din groapa de gunoi care în momentul de față nu ar trebui să mai fie acolo. C.I., autorul acestui filmuleț explica nemulțumirea lui față de conducerea comunei care pare să nu facă nimic. Printre altele, acesta se declara deranjat și de faptul că cei de la Garda de Mediu nu au făcut mare lucru, promițând amenzi care, din spusele lui, urmau să fie plătite de Primărie tot din banii publici. 

Ei bine, acesta a făcut o scurtă prezentare și a declarat printre altele că este vorba despre un teren de câteva hectare, acoperit tot cu gunoaie „Hectare, sute de tone (de gunoi). Am ajuns într-o țară în care trăim printre gunoaie. O să spuneți că lumea duce gunoaiele, dar am căutat Poliția Locală și ea nu există. Am făcut plângere la poliție că nu există Poliția Locală care este plătită din banii publici, bineînțeles. (…) Dragii mei, trăim într-o țară în care avem instituții ale statului angajate să ne apere și să aplice legi împotriva acestor oameni care conduc instituțiile publice. Uitați-vă cum sunt gunoaiele aruncate iar ei, pur și simplu, nu sunt sancționați. (…) Cu tractorul, ai întins grămada și ai rezolvat și mediul”, a declarat Cristian.

Desigur, am sunat la Primăria Zimandului Nou și am stat de vorba cu un reprezentant al acesteia care ne-a răspuns câtorva întrebări. Așadar, este vorba despre o groapă de gunoi care funcționa pe acel teren, în trecut. Din păcate, cu toate că, din spusele reprezentaților, s-au dat amenzi celor care au fost prinși în fapt, oamenii au continuat să arunce. Din nefericire, gunoiul a continuat să se adune chiar dacă acea groapă de gunoi nu ar mai fi trebuit să fie folosită. De asemenea, în urmă cu puțin timp, Garda de Mediu și-a făcut apariția și au văzut exact care este situația pe acel teren care, tot din spusele celor de la Primărie, nu are mai mult de un hectar. 

În continuare, pe lângă amenzile care se presupune că le-au primit cei ce transportau gunoaiele acolo, de o săptămână se lucrează pentru îndepărtarea acestora cu ajutorul mai multor tractoare. Pe lângă acestea, reprezentanții ne-au mai comunica și faptul că urmează să se amplaseze camere de supraveghere cu ajutorul cărora să se poată monitoriza terenul și pe timp de noapte pentru evitarea eventualelor transporturi de gunoi. 

Se pare că problema aceasta a terenului plin de gunoaie datează de mai mult timp și conducerea avea la cunoștință această situație. Dacă lucrurile se vor desfășura așa cum ne-au fost comunicate, acel teren ar trebui să fie curățat și să nu se mai poată lumea plânge. În caz contrar, odată cu venirea căldurii oamenii se vor confrunta cu mirosuri greu de suportat și cel mai probabil și cu o mulțime de animale care ar putea să își facă ușor veacul printre mormanele de gunoaie.

Deocamdată am aflat că lucrurile au fost luate în vizor și sunt prioritare. Desigur, mereu există și posibilitatea unor lucrări începute, dar fără să fie duse la capăt așa că urmează să ne dăm seama, în timp, dacă s-a scăpat de groapa de gunoi și dacă toată acea porțiune de teren a fost curățată.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.