Duminică a fost o zi frumoasă de vară, care a prilejuit organizarea în condiții optime a Zilei Comunei Ignești. Chiar pentru faptul că s-au oprit precipitațiile, norocul le-a surâs organizatorilor dar și participanților la sărbătoarea comunei situată în zona Sebiș, pentru că le-a permis să se bucure împreună de această zi deosebită, de această sărbătoare care are loc o dată pe an. Cu toate acestea, bucuria le-a fost înjumătățită când au fost nevoiți să parcurgă drumul județean ce leagă orașul Sebiș de comuna Ignești, care străbate o zonă împădurită, însă este un drum de cea mai proastă calitate. Sunt gropi la tot pasul, însă unele sunt și foarte adânci și reprezintă un adevărat pericol pentru orice șofer care parcurge tronsonul de drum respectiv, pentru că riscă să rămână cu mașina imobilizată
într-o groapă. Pare că autorităților responsabile de drum nu le pasă câtuși de puțin că cetățenii riscă să își strice mașinile, trecând pe por­țiunea de drum respectivă.
La Ignești – cântec, joc și voie bună
O dată ce am ajuns în centrul comunei, am sesizat că nu doar scena a fost amenajată deosebit pentru eveniment, ci și în fața acesteia a fost pregătit un spațiu larg pentru spectatori, și mai mult decât atât, organizatorii s-au îngrijit ca fiecare participant să aibă loc pe scaunele aduse în fața scenei. În func­ție de câți participanți au fost în anii trecuți, au fost pregătite și locurile. Organizatorii
s-au pregătit pentru eveniment cu cea mai mare seriozitate și cu bucurie. „Această activitate va decurge foarte bine, având în vedere că ne-am pregătit de mai multă vreme și ne bucurăm că astăzi nu ne va ploua”, a precizat Marinel Urs, primarul comunei Ignești. Serbarea, aflată la ediția a IV-a, a început cu o urare de bun venit a edilului-șef: „Vă rog să vă simțiți ca într-o familie, dealtfel noi suntem ca o familie mai numeroasă, noi cei de aici, din comuna Ignești”, a spus primarul. Așadar, organizatorii, Primăria Ignești și Consiliul Local, au pus la dispoziție diverse feluri de mâncare și băutură, pentru ca cei prezenți la manifestare să se simtă cât mai bine.
Evenimentul a adunat multă lume din zonă
Deoarece au fost organizate mai multe activități în zonă, arădenii au circulat mult în zona Ignești și Bârsa, nefiind descurajați de starea drumului dintre Sebiș și Ignești. Spre exemplu, am stat de vorbă cu patru tineri care au ajuns de la Bârsa pentru a o asculta pe interpreta Florica Tomoioagă. Într-un cadru deosebit, se putea observa că lumea s-a simțit foarte bine și totul a decurs peste așteptările organizatorilor. Aceștia apreciază că o astfel de activitate organizată o dată pe an, aduce oamenii împreună și îi apropie de cei care păstoresc comuna. „Ne bucurăm să organizăm o astfel de activitate pe parcursul unui an pentru că o astfel de sărbătoare aduce cetățenii mai aproape de noi”, a precizat Marinel Urs, primarul comunei.
Participanții s-au bucurat de
muzică și dansuri populare
Pe scenă a urcat Ansamblul Aldeșteana, care a prezentat dansuri specifice zonei, urmat de soliștii de muzică populară – Cosmina Brădean, Alexandru Pop și Maria Brădean, după care a cântat Aurel Țurcaș Vlaicu din Bihor, urmat de dansatorii Fiii Deznei, un ansamblu des întâlnit și la alte activități culturale. Mult așteptați de spectatori au fost Ionuț Langa, care a interpretat cântece patriotice, și Florica Tomoioagă care a fost îndelung aplaudată de spectatori. Ulterior, a mai cântat Sorinel Ardeleanu, după care a urmat un frumos foc de artificii. În încheierea serii, primarul a mulțumit pentru participare celor prezenți, promițând un asemenea eveniment deosebit și în anul 2020.
Voicu Sida

Recomandările redacției