Ziua comunei Șofronea, o sărbătoare cu un program peste așteptări

0
439

Când te duci să petreci câteva ore în aer liber la o sărbătoare câmpenească, pleci din start cu o anume… îngăduință în a judeca prestațiile de orice fel de la respectiva manifestare, inclusiv organizarea. Nu a fost și cazul sărbătorii de sâmbăta trecută de la Șofronea. La „Ziua comunei Șofronea“ tot ce s-a promis a fost la fix: organizarea, spațiul afectat – frumosul Parc Central, modern și frumos amenajat, oprtunitățile de distracție oferite copiilor dar și adulților, inclusiv ora de deschidere a sărbătorii a fost cea trecută în program: salutul primarului Ioan Băbău a putut fi auzit fix la ora 18!

 

Cât despre programul cultural-folcloric, acesta a fost total… peste așteptări. Începând cu frumoasele evoluții ale ansamblurilor locale – precum Bujorii Șofronei junior dar și celalte evoluții – și continuând cu evoluțiile artiștilor oaspeți, cu acompaniamentul cu totul deosebit al Orchestrei Frații Șandru dar și cu acurateța prezentării lor, tot a fost deosebit. Calitatea programului s-a oglindit și în „răspunsul“ spectatorilor; aplauzele au fost la scenă deschisă, spectatorii strângând încet cercul în jurul scenei, inclusiv când o scurtă rafală de ploaie a venit pe neașteptate. Vârf a pus evoluția oaspetelui de onoare, cunoscutul cântăreț Cornel Borza, acesta știind să-și încânte auditoriul cu frumoasele și originalele lui cântece bihorene, introducând în repertoriu și două melodii din folclorul maghiar. Atmosfera a fost și mai deosebită când acesta a coborât printre spectatorii ce au încins o horă în fața scenei, jucând și cântând în același timp.

În pauza de liniște de după evoluția cântărețului bihorean toată lumea a fost luată prin surprindere de pocnetele… focurilor de artificii, întârziate puțin de bis-urile din program. Astfel, preț de câteva minute bune, o puzderie de luminițe multicolore au luminat cerul Șofronei, spre deliciul tuturor: copii și oameni maturi. Petrecerea a continuat mai apoi – pentru cine a fost pus pe distracție –  în compania Orchestrei Frații Șandru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.