„Ziua Copilului“ a fost marcată la Păuliș prin diverse acțiuni distractive

0
212

iunie paulis2 iunie Paulis1Așa după cum se știe, pe data de 1 iunie, în România, se sărbătorește în fiecare an „Ziua Copilului“, numită și Ziua Internațională a Copilului.
„Ziua Copilului” a fost menționată prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”. Ziua se marchează festiv în multe țări, dar în date diferite, fiind considerată o sărbătoare pentru copii. La noi această zi se marchează festiv de zeci de ani, administrațiile locale inițiind diverse activități în care se implică activ cadrele didactice, părinții dar și alți factori activi din societate.
În comuna Păuliș această zi a fost marcată cum se cuvine, după cum ne relata pe îndelete profesorul Petru Nicoară, primarul comunei, chiar dacă vremea a fost capricioasă.
„Cu sprijinul unor sponsori şi a conducerii Căminului Cultural Păuliş şi Primăriei Păuliş, ansam­blul de dansuri «Podgorenii Păuliş» şi mai mulţi elevi ai şcolii, însoţiţi de doamna director Simina Dîmb şi-au programat o ieşi­re în aer liber organizându-şi diferite activităţi plăcute şi interesante. Tinerii şi elevii s-au jucat cu mingea iar pe timpul cât a plouat s-au retras în incinta stadionului din Păuliş, în sala de mese jucându-se şah, remi şi alte jocuri. Au servit masa la stadion, mici la grătar, sucuri, prăjituri etc. au cântat, s-au jucat, au ascultat muzică“.
Mai trebuie spus că la aceste activităţi a fost invitat şi primul edil al comunei Păuliș, Petru Nicoară care le-a vorbit copiilor de semnificaţia zilei, despre frumuseţea jocurilor, despre educaţia din familie şi societate.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.