Ziua copilului nu a fost pentru toată lumea la Arad

0
2295

1 Iunie, o zi care ar fi trebuit să aducă pe fețele micuților zâmbete, însă din păcate nu a fost chiar așa.  După cum am fost anunțați de către autorități, în toate parcurile din cartierele arădene s-au organizat  jocuri și activități pentru cei mici.

 Însă, toate aceste petreceri au venit și cu reguli stricte de participare, din păcate, pentru micuții care nu au putut să înțeleagă cum de nu pot participa, deoarece , ,,mami” și ,,tati”, nu s-au vaccinat împotriva Covid, nu au test RT-PCR, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

„Mi se pare inuman să ceară așa ceva pentru a intra în parc cu copilul meu, care plânge și nu înțelege el de ce nu poate fi alături de ceilalți copii. Nu are cum să înțeleagă așa ceva, este imposibil. „Mai marii” României care au impus așa ceva ori nu au copii și nu au cum să înțeleagă, ori ei nu au fost copii și s-au trezit oameni mari puși acolo în Parlament să impună Legi. Aș fi curioasă cum ar putea ei explica asta unui copil de cinci anișori și jumătate. Sunt mamă, mă doare să îl vad așa și să nu pot face nimic, azi-mâine ne trezim că nu îi mai putem scoate din casă”,ne spune revoltată mama. Organizatorii au asigurat verificarea dovezilor medicale pentru fiecare participat în parte. Copiii cu vârsta de peste cinci ani au fost  obligați să poarte mască.

În parcul din Micălaca, a fost multă lume, mămici, tătici și pitici de toate vârstele se înghesuiau să ajungă să vadă  câte ceva. Multe tarabe cu jucării și dulciuri, care te îndemnau să cumperi câte ceva. Unii pitici au fost fericiți, alții au ieșit din parc în urlete și țipete că nu au ajuns unde și-au dorit deoarece parinții nu au dovedit că sunt vaccinați. Așadar a fost o zi a copilului, sărbătorită cu zâmbete și lacrimi în parcul din Micălaca.

Deși ar trebui să fie o zi plină de bucurie pentru cei mici, iată că pentru unii dintre ei din păcate este o zi dezamăgitoare care se termină cu plânsete și păreri de rău, atât din partea copiilor cât și din partea părinților care nu își pot duce copii în parc pentru a se bucura împreună cu ceilalți participanți la activitățile organizate de către autorități.

de Silvana Mija

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.