Ziua de 10 Mai, marcată festiv și la Pecica

0
210

zi rege PecicaPrintre evenimentele care și-au găsit locul în cadrul „Zilelor Orașului Pecica“ – în care s-a sărbătorit și aniversarea unui deceniu de când Pecica este oraș – a fost și marcarea zilei de 10 Mai. Astfel, sâmbătă, 10 Mai, filiala pecicană a Asociaţiei Amicii Regelui Mihai a marcat cum se cuvine atât Ziua Independenţei (9 Mai), cât şi a Regalităţii (10 Mai).
După cum ne preciza Pavel Sinka, din cadrul Primăriei, programul pregătit – presărat cu creaţii literare şi multă muzică, a avut loc sâmbătă, de la ora 16, pe scena amplasată în piaţa care poartă numele Regelui Mihai I. După salutul preşedintelui filialei locale – consilierul local dr. Vasile Chifor – adresat celor prezenţi, fanfara Sunetul Aradului, condusă de Teodor Shuster a intonat aproape douăzeci de creaţii de excepție: de la Ave Maria lui Bach, la Dunărea albastră de Johann Straus, Dixie Parade de Wil Loffler, Dans maghiar nr.5 de Brahms, Sârbă de concert de Ionel Banu sau Suită Bănăţeană de Ionel Croitoru. În pauzele dintre melodii Alexandrina Chelu din Oradea a recitat poezii legate de regalitate, scrise de George Coşbuc şi Mihai Eminescu.
După ce dr. Chifor a prezentat istoricul şi importanţa zilei de 10 Mai, a luat cuvântul și primarul orașului, Petru Antal. Programul s-a încheiat cu alte câteva piese interpretate de fanfară precum Marşul Carol şi Imnul Regal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.