Partida de sâmbătă disputată pe o căldură infernală, părea a fi una dificilă pentru gruparea arădeană. Era practic prima partidă disputată pe teren propriu împotriva unei formații ce provenea din Estul Țării, iar brăilenii veneau pe cai mari la Arad. Cu toate acestea, elevii lui Roli Nagy nu au fost impresionați de alura oaspeților și au tranșat soarta celor trei puncte prin ajutorul zilei de excepție prinsă de puștiul Dennis Man.
Partida a debutat sub semnul echilibrului, ambele formații încercând să pună stăpânire asupra centrului terenului. Primul șut pe poartă a aparținut oaspeților, dar execuția lui Pușcașu de la 24 de metri nu l-a surprins pe Miron. Dacia Brăila a ripostat printr-o lovitura cu capul a lui Necoară trimisă spre colțul lung, dar Miron a respins execuția. Minutul 20 a dus și deschiderea de scor, după ce centrarea lui Burlă din lovitură liberă a fost reluată perfect cu capul în plasă de către Dennis Man. Oaspeții nu s-au lăsat așteptați și au ieșit la joc, dar voleul lui Necoară a trecut puțin peste poarta arădeană. Cu trei minute înainte de finalul primei reprize, Brăila putea să egaleze. Oprea a pătruns în careu, i-a pasat lui Muscă, acesta a așezat pentru Pușcașu care a tras din prima, de la 12 metri, dar Miron s-a întins la col­țul scurt și a deviat balonul în bară. Astfel, la cabine s-a intrat cu avantaj minim pentru UTA, care a fost formația mai pragmatică în primul act.
Partea a doua a debutat practic cu golul reușit de același Dennis Man, care a reluat – tot cu capul – cen­trarea perfectă trimisă în zece metri de Sorin Strătilă. Brăila a încercat să replieze, dar fără folos, defensiva arădeană condusă impecabil de Alin Gligor reușind să respingă aproape fiecare atac al oaspeților. După o oră de joc, Man și-a desăvârșit ziua de grație, după ce în urma unui corner executat de acelașii Bogdan Burlă, tânărul atacant utist a luat din nou fața fundașilor adverși și a punctat tot cu o lovitură de cap din șase metri, reușind hattrickul! Oaspeții s-au lo­vit din nou de ziua bună prinsă de Bogdan Miron, care a respins de sub vinclu șutul bun al lui Pușcașu trimis de la 23 de metri. Man a fost aproape să înscrie golul său cu numărul pa­tru tot cu capul, după ce execuția sa a fost însă respinsă de Olaru în trans­versală. Curtuiuș a avut pe final de meci două ocazii bune, dar execuțiile sale fie au trecut puțin pe lângă poartă, fie portarul Brăilei a fost la post. Miron i-a refuzat încă odată golul lui Pușcașu după ce a respins excelent șutul acestuia la colțul scurt, pentru ca ultima ocazie a partidei să îi aparțină lui Dumitru Copil, care a executat o lovitură liberă de la 18 metri ușor lateral dreapta, dar Olaru a respins de sub transversală.
S-a încheiat astfel partida cu victoria fără probleme a UTA-ei, care se instalează pe poziția secundă a clasamentului și așteaptă deplasarea de la Snagov, acolo unde va da piept sâmbăta viitoare cu Metalul Reșița.
UTA – Dacia Unirea Brăila 3 – 0
A marcat: Dennis Man – min. 20, min. 46, min. 60
Cartonașe galbene: Manea, Vlad / Niță, Roșu, Olenic
UTA: Miron – David, Manea, Gli­gor, Burlă – Chindriș, Tănase – Strătilă (min. 71 – Stahl), Man (min. 81 – Vlad), Andor (min. 59 – Copil) – Curtuiuș.
Dacia Unirea Brăila: Olaru – Stănciulescu, Ghiocel, Olenic, Niță – Roșu (min. 59), Pușcașu, Petean, Necoară (min. 66 – Enciu) – Muscă (min. 74 – Mucuță), Oprea
Arbitri: Rareș Vidican – Marius Badea, Alexandru Mihăilă. Rezervă: Paul Unimătan
Observatori: Iulian Spătaru, Florian Mierea

Recomandările redacției