Ziua Eroilor a fost marcată la Chișineu-Criș printr-un ceremonial festiv

0
243

zi eroi ChCr2014Ca în fiecare an, la Chișineu-Criș, Ziua Eroilor a fost marcată, ieri, printr-un amplu ceremonial religios și militar susținut la Monumentul Eroilor. Ziua Eroilor se ține în aceeași zi cu sărbătoarea religioasă  Înălțarea Domnului – sărbătoare cunoscută în popor ca Ispas.
După parada plutonului de Pompieri Militari a urmat slujba religioasă și cuvântul primului edil al orașului.
Astfel, Gheorghe Burdan, primarul orașului Chișineu-Criș a făcut referire la înaltele calități morale ale poporului nostru și a subliniat eforturile pe care le face în această perioadă grea și implicarea deosebită a concetățenilor săi în acest efort general. În final a subliniat componenta morală, elogiind „jertfa eroilor căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea Patriei și reîntregirea neamului românesc“.
Au urmat depunerile de coroane realizate de oficialitățile locale: Primăria orașului, reprezentanți ai instituțiilor publice precum: Tribunalul, Judecătoria, Jandarmeria, Poliția, Liceul Teoretic „M. Veliciu”, Liceul Tehnologic; reprezentanți ai unor firme și fabrici din oraș; reprezentanți ai partidelor politice, prin filialele din oraș .
Depunerile s-au derulat pe acordurile melodice obișnuite unor astfel de momente, interpretate de Fanfara Militară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.