de Voicu Sida 

De marea sărbătoare religioasă a Înălțării Domnului au fost depuse coroane la monumentele eroilor din Sebiș și Prunișor. Parcă și timpul a fost emoționat, oprind ploaia pentru acest eveniment cu totul special. „Este într-adevăr un semn, având în vedere că în restul zilelor nu am fost deloc slăbiți de ploi“, a declarat Radu Demetrescu, primarul interimar al orașului de pe Criș, Sebișul.

În prima parte a fost oficiată o slujbă de pomenire de către un sobor de preoți, după care au fost depuse coroanele de către reprezentanți ai unor instituții. Primarul interimar Radu Demetrescu a prezentat semnificația acestei mari sărbători, luând cuvântul și Gheorghe Feieș. După aceea, copiii au prezentat un program cu cântece patriotice.

La eveniment au participat reprezentanți ai poliției, jandarmeriei, pompierilor, Spitalului Orășenesc din Sebiș, Liceului din Sebiș și alții.

Cei prezenți s-au bucurat de această organizare, unii spunând „că totuși românii nu își uită trecutul“. Aceasta denotă că încă mai avem respect față de cei care s-au dus pe câmpul de luptă și nu s-au mai întors la familie și la tot ce au lăsat în urma lor.

Voicu Sida

 

Recomandările redacției