Ziua Europeană a Creativităţii va fi marcată în curând la Arad

0
209

creativitateÎncă de anul trecut, la Arad se marchează o zi a creativităţii artistice, la aceeaşi dată cu alte oraşe europene. Ziua Europeană a Crea­tivităţii Artistice – „Creativity Day“ – a fost decretată şi în oraşul nostru, anul trecut, pe 21 martie, evenimen­tul fiind organizat în cadrul unui proiect european amplu. Este vorba de proiectul CreArt – Network of Cities for Artistic Creation (CreArt – Reţeaua Oraşelor pentru Creaţie Artistică). Cultural Județean Arad s-a înscris în iniţiativa promovare a creativității, astfel că se ocupa de derularea proiectului la nivel local.
Consiliul Judeţean a aprobat de curând participarea Centrului Cultural Judeţean la proiectul CreArt, precum şi cofinanţarea necesară pentru derularea acestuia. Proiectul, lansat anul trecut se va derula pe perioada mai multor ani, astfel că, „Creativity Day“ va deveni tra­diţională.
Instituţiile arădene, Centrul Cultural Judeţean şi Consiliul Judeţean s-au alăturat în proiect altor 13 instituţii şi oraşe din Europa, într-un proiect cultural de mare amploare: CreArt (Reţeaua Oraşelor pentru Creaţie Artistică), coordonat de către Fundaţia Municipală pentru Cultură a oraşului Valladolid. Pro­iectul CreArt va fi derulat iniţial pe o perioadă de cinci ani, până 2017, în cadrul Programului Cultural (2007-2013).
CreArt are la bază schimbul european de cunoştinţe, idei, inovaţie şi promovare a creativităţii. Proiectul îşi propune promovarea evenimentelor şi activităților cultural- artistice în muzee, instituții publice şi private, centre culturale, săli de expoziții, şcoli de artă, galerii. „Creativity Day” – marcată în luna martie – va crea contextul pentru lan­sarea de proiecte originale ce vizează publicul larg, artişti profesioniști şi instituții, aşteptaţi să se implice.
Ziua Europeană a Creativităţii Artistice, în cadrul proiectului CreArt va fi organizată de Centrul Cultural Judeţean Arad, în colaborare cu Consiliul Judeţean.
Trebuie menţionat că, în toam­na anului trecut, la Arad s-a desfăşurat Seminarul Internațional CreArt – Rețeaua Orașelor pentru Creație Artistică, „Studii de cer­cetare asu­pra politicilor culturale. Studii de caz ale orașelor europene“, eveniment care a reunit specialişti de cultură din mai multe ţări europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.