Ziua Internațională a animalelor în curând: acțiuni dedicate lor, la Arad

0
549

La început de octombrie, în întreaga lume este Ziua Internațională a Animamelor. În multe țări, în preajma datei de 4 octombrie se organizează o serie de acțiuni dedicate protejării, salvării și îngrijirii animalelor. Și în România, în ultimii ani s-au derulat ceva mai multe acțiuni pentru protejarea animalelor

Și la Arad, evenimentul nu trece nemarcat. Adăpostul Public Arad a organizat în weekend un târg de adopție canină. De asemenea, asociația ANIMED Arad derulează o campanie pentru implicare în salvarea și adoptarea câinilor și pisicilor fără stăpân.

Așadar, sâmbătă, a avut loc a IX-a ediție a Târgului de Adopție Canină, în Parcul Chinologic din Subcetate. Mai mulți arădeni au ales să ofere un cămin câinilor fără adăpost.

Au fost luați acasă în special câini tineri, pui sau oricum de vârstă mai mică. S-au ales cu un camarad necuvântător atât familii cu copii, cât și tineri.

Între câinii adoptați s-a numărat și unul de rasă – teckel. Câinii de la Adăpostul Public nu sunt gresivi, sunt socializați și pregătiți să fie adoptați. Arădenii care vor un camarad blănos nu trebuie să aștepte târgurile, ci pot merge direct la sediul Adăpostului Public din municipiu.

Dacă serviciul public a organizat un târg, asociația ANIMED are o campanie amplă pentru încurajarea implicării în activitatea de voluntariat, pentru donații, pentru sterilizare și mai ales, pentru adopție.

În plus, anul acesta, ANIMED împlinește 18 ani de la înființare, ani în care s-a salvat sute de animale. „Am pregătit calendare de buzunar pe 2020, cu ocazia împlinirii a 18 ani de la înfiintarea asociației noastre. De asemenea, avem două tipuri de autocolante de lipit pe mașina, poartă sau fereastră.

Am printat si calendare cu Ziua Internațională a Animalelor, care va fi pe 4 octombrie. Pledge înseamnă promisiune. Scrieți pe linie ce vă promiteti să faceți pentru animale sau pentru un singur animal măcar. Fiind un calendar îl veti avea tot anul în portmoneu sau poșeta si veți vedea și promisiunea. De exemplu, «Voi adopta un caine sau o pisică salvată. Voi face voluntariat o zi pe luna la un adăpost. Nu voi trece niciodată pe langa un animal lovit de mașină, făra să anunt asociația Animed“, a spus dr. Iosim Claudiu, președinte al ANIMED.

Asociația ANIMED poate fi contactată pentru sprijin, adopții și donații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.