Motto:
„Eminescu n-a existat.
A existat doar o țară la o margine de mare”
(Marin Sorescu)
EminescuCei 164 de ani petrecuți de la nașterea poetului Mihai Eminescu au fost marcați și la Liceul „Sever Bocu” Lipova printr-un moment emoționant. Ziua de naștere a marelui poet român a fost sărbătorită prin activităţi alese ale elevilor din cadrul liceului. O frumoasă relatare ce ne-a parvenit din partea organizatorilor acestor momente deosebite o redăm în cele ce urmează.
Recitări… măiestre
Unul din cele mai speciale momente ale acestei zile, a fost cel în care s-a recitat poezia  „Rugăciune”, moment care a impresionat întregul auditoriu.
Acesta a fost urmat de alte activităţi foarte interesante şi minuţios pregătite de elevii Liceului „Sever Bocu“. Astfel, s-au prezentat cele mai bune eseuri întocmite de elevi pe marginea temei „Eminescu, poet național”.
Momentul aniversar a fost însoțit şi de coloană sonoră, pentru care au fost selectate, într-un potpuriu, cele mai frumoase melodii create de-a lungul timpului pe versurile marelui poet.
Acțiunea a fost realizată sub îndrumerea profesorilor de limba română din cadrul Liceului Sever Bocu, întreaga activitate reuşind să dea acestei zile importanţa cuvenită.
Rugăciune
Crăiasă alegându-te
Ingenunchem rugându-te,
Înalță-ne, ne mântuie
Din valul ce ne bântuie;
Fii scut de întărire
Și zid de mântuire,
Privirea-ți adorată
Asupra-ne coboară,
O, maică prea curată
Și pururea fecioară,
Marie!
Noi, ce din mila sfântului
Umbră facem pământului,
Rugămu-ne-ndurărilor
Luceafărului mărilor;
Ascultă-a noastre plângeri,
Regină peste îngeri,
Din neguri te arată,
Lumină dulce clară,
O, maică prea curată
Și pururea fecioară,
Marie!

Recomandările redacției