3 Primarul Mircea Jichici, alaturi de Vasile Dodon -viceprimar, deputatul Dorel Caprar si Dan Damian - consilier judetean 2 Manifestarile au fost unele deosebite fiind insotite de onoruri militare 1 Ceremonia depunerii de coroane la Monumentul Eroilor din Parcul LibertatiiZiua de 1 Decembrie – Ziua Naţio­nală a României şi cea mai importantă sărbătoare a României şi a românilor a marcat în acest an împlinirea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918. Ziua Naţională a fost din nou prilej de sărbătoare pentru românii de pretutindeni, care au sărbătorit această zi cu bucurie şi mândrie în suflete.
Pentru oraşul Lipova, marea sărbătoare naţională reprezintă, la fel ca în întreaga ţară, o zi specială, o zi unică, care de fiecare dată este sărbătorită aşa cum se cuvine.
Depuneri de coroane de flori
Şi în acest an, marea valoare a Zilei de 1 Decembrie a fost ilustrată printr-o serie de activităţi, manifestări şi ceremonii deosebite, care au dat timpul înpoi pentru câteva momente şi au făcut orice persoană prezentă să fie şi mai mândră de ţara şi neamul său.
Festivităţile organizate la Lipova au avut loc duminică, 1 Decembrie, înce­pând cu ora 10:00, la acestea participând locuitorii oraşului de toate vârstele, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor locale, precum și reprezentanţi ai autorităţilor locale.
Festivităţile din acest an de la Lipova au debutat cu o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor şi Troiţa din Parcul Libertăţii, unde, pe lângă ceremonia religioasă ţinută de reprezentanţii Bisericii Ortodoxe din Lipova şi ceremonia depunerii coroanelor de flori, a fost prezentată şi un scurt expozeu despre Marea Unire de la 1918, despre tot ce reprezintă această zi pentru neamul românesc. Prezentarea a fost susţinută de profesorul de istorie Stelian Boia.
Festivităţile au continuat cu de­punere de coroane la Monumenul lui Sever Bocu, aflat în centrul oraşului Lipova, unde a fost susţinută o scurtă prezentare despre Sever Bocu şi rolul pe care acesta l-a avut de-a lungul timpului pentru oraşul Lipova; prezentare pregătită şi susţinută de elevii Liceului Sever Bocu, însoţiţi de directorul liceului, profesor Oviduţa Berindei.
Monumentul lui Nicolae Bălcescu, aflat, de asemenea, în zona centrală a oraşului Lipova, a fost ultimul loc în care s-au desfăşurat manifestări cu ocazia zilei de 1 Decembrie.
Oficialitățile, prezente alături de lipovani
La toate aceste ceremonii desfăşurate la Lipova, au asistat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi nu numai, dintre care îi amintim pe Iosif Mircea Jichici – primarul oraşului Lipova, Vasile Dodon – viceprimarul oraşului Lipova, Dorel Căprar – deputat, Dan Damian – consilier judeţean, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Local Lipova.
Alături de aceştia, la eveniment, au participat reprezentanţi ai Bisericilor Ortodoxe din Lipova şi Radna, ai Poliţiei Lipova , ai Unitaţilor  Militare din Lipova şi Radna,  precum şi reprezentanţi ai diferitelor instituţii din oraşul Lipova, cărora, conducerea Primăriei şi Consi­liului Local Lipova, le transmite pe această cale, mulţumiri deosebite pentru participare şi colaborare.
Fanfara Militară a asigurat fondul sonor al tuturor manifestărilor, fiind interpretate cântece de referință precum Imnul Naţional al României şi Marşul Eroilor.
Toate momentele sărbătorești pri­lejuite de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, au beneficiat de frumu­sețea și rigurozitatea ceremonia­lelor militare și de fastul ritualurilor religioase, reuşind să inducă oraşului Lipova o atmosfera specială, de sărbătoare, atmosfera Sărbătorii Naţionale a României.

Recomandările redacției