Centrul Municipal de Cultură Arad și Primăria Municipiului Arad vor organiza trei concerte, unul de muzică rock, unul de muzică pop şi un concert extraordinar de muzică populară de Ziua naţională a României.

Pe scena special amenajată în faţa Palatului Administrativ vor urca Cargo, Antonia, dar şi Robert Târnăveanu, Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean și Matilda Pascal Cojocărița

Festivitățile din acest an se desfășoară sub genericul „Arad, Întâiul oraș al Unirii”, marcând importanța politică și administrativă a intelectualilor arădeni care au pregătit Marea Unire.

Ziua de 28 noiembrie va fi dedicată unei sesiuni naționale de comunicări științifice „Aradul – centru politic al românilor transilvăneni”, eveniment organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Universitatea „Aurel Vlaicu”, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Arhiepiscopia Aradului și Serviciul Județean Arad al Arhivelor Naționale.

Acțiunea va debuta la ora 10.00, în sala Regele Ferdinand.

Ziua de 29 noiembrie este dedicată arădenilor iubitori de muzică rock, care se vor putea bucura de concertul aniversar Cargo, care vor urca pe scena din faţa Palatului Administrativ pentru a sărbători 30 de ani de activitate.

În deschidere, începând cu ora 18.00, vor concerta trupele Underdose, On The Edge și  Blackjack.

Iubitorii de muzică pop au ocazia de a participa la concertele din 30 noiembrie, tot începând cu ora 18.00, când vor urca pe scenă What’s Up și Antonia.

Ziua de 1 decembrie va fi sărbătorită prin expoziții, sesiuni de comunicări, dar și într-un cadru festiv tradițional.

Sala Regele Ferdinand va găzdui o expoziție intitulată „Participarea arădenilor la primul război mondial și la înfăptuirea României Mari”, iar de la ora 18.00 profesorul Ioan Tuleu va avea o prezentare referitoare la „Mărturii din cel de-al doilea război mondial, memorialistică”.

De asemenea, primarul Gheorghe Falcă va avea o întâlnire cu veteranii de război și văduvele acestora.

Începând cu ora 17.00 se dă startul și spectacolelor folclorice tradiționale, unde arădenii vor putea asculta atât soliști vocali locali precum Ionuț Langa, Mariana Șușca şi Ștefan Muntenaș, cât și ansambluri folclorice și artiști naționali îndrăgiți precum Robert Târnăveanu, Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Homorodean și Matilda Pascal Cojocărița.

 

Paula Bulzan

Recomandările redacției