La final de săptămână, la Arad va fi marcată printr-o acțiune, Ziua NATO.
Reprezentanții Prefecturii au anun­țat că, pe data de 30 martie, în sala
rotundă a instituției va avea loc o expunere privind Alianța Nord-Atlan­tică.
Expunerea se referă la beneficiile și responsabilitățile României care decurg statutul de membru al Alianței) și semnificația Zilei NATO.
Ziua NATO în România se marchează, începând din 2005, în prima duminică a lunii aprilie, în baza unei propuneri legislative. La alegerea datei s-a ţinut seama de apropierea de data oficială a aderării României la Alianţa Nord-Atlantică (29 martie 2004) şi de data arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO de la Bruxelles (2 aprilie 2004).
Ziua NATO reprezintă un eveniment de referinţă pentru societatea românească din perspectiva statutului României de aliat NATO şi a semnificaţiilor asociate acestui moment, fiind o sărbătoare publică dedicată democraţiei şi spiritului european şi euro-atlantic.
Ziua Alianţei Nord-Atlantice este sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în toate localităţile unde sunt unităţi militare, în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români.

Recomandările redacției