Aradul a marcat Ziua Persoanelor cu Dizabilități într-un mod deosebit. S-au implicat elevii Colegiul Național „Moise Nicoară”, care au vrut să dea o lecție comunității, cu mesajul „Stop discriminării!“.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad în parteneriat cu Colegiul Național „Moise Nicoară” au organizat un eveniment de marcare a Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, la care au participat mai mulți reprezentanți de asociații și organizații care pledează pentru persoanele cu handicap.

Pentru a da un exemplu pozitiv, mai mulți elevi din clasele a V-a A și a VI-a A au „demolat” pentru ca apoi să reclădească zidul dizabilității în zidul abilității, inscripționat cu mesaje motivaționale.

Au fost invitați să urce pe scena din Sala Festivă a Colegiului Național „Moise Nicoară“ reprezentanți ai Asociației Integra Arad Ong, Asociației Nevăzătorilor Arad, ai Fundaţiei Creştine RCE- Speranţa copiilor Arad și Lidia Leahu, ambasadoare și susținătoare a respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități, persoane cu dizabilități-adulți și copii- care au susținut momente artistice. Elevii prestigioasei școli arădene au primit diplome de merit, în semn de apreciere pentru expoziția de desene realizate chiar de ei pe tema dizabilității și a non-discriminării, desene expuse în sala care a găzduit evenimentului.

„Am dorit ca prin acest eveniment să aducem comunitatea mai aproape de semenii noștri, persoanele cu dizabilități. Să îi cunoaștem împreună, să spargem bariera discriminării, să observăm că, în ciuda dizabilității cu care unii s-au născut sau pe care au dobândit-o pe parcursul vieții, acești oameni sunt plini de resurse și abilități, cu adevărat unice, pe care mulți dintre noi, cei sănătoși, nu le avem. Dorim să transmitem tuturor un mesaj clar: barierele care există încă în acceptarea persoanele cu dizabilități ca egale cu noi trebuie să dispară.. Persoanele cu dizabilități pot accelera procesul de dezvoltare incluzivă și durabilă într-o societate poziționată în favoarea integrării și accesibilizării la toate nivelurile”, a susținut Erika Stark, director general al DGASPC Arad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.