Deși era o zi sufocantă la Pleșcuța, săptămâna trecută s-au organizat două activități în aceeași zi. Una dintre ele a avut ca denumire ,,Comori de suflet românescˮ, care a ajuns la ediția a VI-a, iar cealaltă a fost Concursul de Enduro, unde au participat persoane din mai multe județe cu ATV-uri şi motociclete, activități organizate de Cătălin Mocuța și primărie.

Cei prezenți s-au bucurat de acest sport care a fost prezentat de participanți cu multă adrenalină, având un traseu pe o zonă destul de periculoasă. Startul cu fanionul a fost ridicat de primarul Viorel Groza. Plecând pe traseu, participanții nu au avut probleme de accidente sau de altă natură, deși Serviciul de Ambulanță de la Arad a fost prezent cu toate cele necesare pentru a interveni în cazul în care era nevoie. Referitor la personalul din sistemul sanitar, acesta era alcătuit din niște oameni cu mult respect față de cetățeni, care vorbeau foarte frumos cu cetățenii și erau alături de ei în cazul în care cineva avea nevoie.

Prezenți la eveniment au fost şi alte autorităţi precum: poliție, jandarmerie, pompieri, totul fiind foarte bine organizat şi pus la punct de primarul, care este, de asemenea, cunoscut de toți cei din comunitate ca fiind un om bun și gospodar.

După finalizarea concursului de Enduro au fost premiați cei mai buni concurenți care au luat parte la eveniment.

 

Comori de suflet românesc

Primarul Viorel Groza îi salută pe toți cei prezenți la cele două activități care se desfășoară în comuna sa: ,,Deși avem o zi sufocantă, eu cred că, în mod sigur, o să vă placă și acum vă rog să uitați de toate timp de câteva ore cât vom sta împreunăˮ. Au fost spectatori de toate vârstele și asta dovedește că oamenii din comunitate își iubesc primarul și îndrăgesc ceea ce face pentru ei.

Programul s-a deschis cu copiii de la școala din Pleșcuța, urmați de un solist de muzică populară din Brad, Volie Manolache, ca mai apoi să urce pe scenă Riana Giurgelea, Alin Neag și alții care au continuat după premierea celor de la Enduro, toți participanții fiind premiați pentru participarea lor la concurs.

Toate au decurs normal până seara, prezent la această activitate fiind și Gelu Sida, renumitul preparator de produse din carne care a venit cu o gamă variată de preparate precum: mititei, grătare, frigărui și multe altele pe care le are acesta în furnalul lui de preparate.

Ca o concluzie, aşa cum preciza şi domnul primar, prezenți au fost oameni de toate vârstele care au venit ca să se mai întâlnească și să mai priceapă de o înțelegere, mai ales cei de vârsta a doua.

Evenimentul s-a desfășurat la Căminul Cultural unde a fost răcoare, au avut mese pentru cei veniți de departe. Aici au putut servi un fel de tocană cu carne și cartofi, răcoritoare și țuică pentru cei care au dorit, primarul Viorel Groza fiind văzut ca un adevărat gospodar și un primar cu mult respect.

Voicu Sida

 

Recomandările redacției