bunPoliţiştii arădeni au fost, ieri, în sărbătoare. În fiecare an, în 25 martie se sărbătoreşte Ziua Poliţiei Române, iar anul acesta se împlinesc 191 de ani de când domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, şeful poliţiei din acele timpuri, primul drapel al Agiei.
Comisarul şef Ioan Tamaş, comandantul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad, a ţinut să spună câteva cuvinte legate de semnificaţia acestei zile, dar şi despre priorităţile pe care poliţiştii le au pentru anul acesta.
În sala festivă a Inspectoratului a avut loc ceremonia avansărilor în grad, premierea celor mai buni poliţisti-sportivi, câstigătorii competiţiilor sportive la fotbal, tir, tenis de masă, şah, tenis cu piciorul, organizate cu această ocazie de I.P.J. Arad şi Asociaţia Sportivă Arpolis.
Pentru activităţi cu rezultate foarte bune, patru poliţişti au primit diplome cu titlul de „Poliţistul anului”, în domeniul poliţiei de Investigaţii, de Ordine Publică şi domeniul structurilor de suport.
Tot ieri, pe platoul din Piaţa Avram Iancu a avut loc o prezentare a dotării şi tehnicii folosite de către poliţiştii arădeni. Astfel, aici au fost expuse autoturismele din dotarea IPJ Arad, VW, Logan, autovehiculul folosit de către Serviciul de Acţiuni Speciale, Laboratorul Criminalistic şi au avut loc demonstraţii ale poliţiştilor cu câinii de serviciu, spre încântarea copiilor prezenţi în zonă.
De asemenea, în această locaţie, poliţistii de proximitate, au oferit arădenilor pliante cu sfaturi preventive şi consiliere.
La festivităţile ce s-au desfăşurat cu prilejul Zilei Poliţiei Române au participat, alături de reprezentanţii administraţiei publice locale şi trei delegaţii de poliţişti din Anglia şi Ungaria.

Recomandările redacției