Ziua Poliției Române, marcată la Arad, printr-o serie de manifestări

0
375

Vineri, 25 martie, arădenii s-au adunat pe platoul din Piaţa Avram Iancu pentru a sărbători alături de repzentanţii IPJ Arad, Ziua Poliţiei Române. Zeci de arădeni au avut ocazia de a pătrunde în culisele muncii de poliţie, studiind la faţa locului, autolaboratorul criminalistic mobil.

Celebrarea acestei zile însemnate a început în sala festivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, unde a avut loc premierea câștigătorilor competițiilor sportive la fotbal, tenis de masă, șah, organizate de către IPJ Arad și Asociația Sportivă Arpolis.

Începând cu ora 10.00, pe platoul din Piața Avram Iancu, polițiștii au prezentat arădenilor autolaboratorul criminalistic mobil, destinat cercetării la fața locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate și echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracțional. Polițiștii au explicat celor interesați modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea și ridicarea urmelor și realizarea de portrete robot. Au fost expuse autoturismele din dotarea IPJ Arad și evident au fost prezenți și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

De la ora 13.00, în aceeași locație, partenerii polițiștilor au avut și ei un moment special, fiind organizată o demonstrație susținută cu câinii campioni ai Școlii de dresaj a lui Adrian Nicolăiță iar mascații au prezentat procedee de autoapărare și imobilizare a unor persoane care atacă cu arme de foc, obiecte întepătoare și contondente. De asemenea, în aceeași locație, polițiștii de proximitate au oferit pliante cu sfaturi preventive și consiliere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.