În data de 13 septembrie, va fi Ziua Pompierilor din România. Ca în fiecare an Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad, continuator al tradiţiilor Grupului de Pompieri „Vasile Goldiş” Arad organizează diferite evenimente pentru a marca importanţa aceste zile.

Ziua de 13 septembrie, reprezintă o dată de referinţă a pompierilor din România este ziua în care pompierii au dat din nou dovadă de eroism, în Bătălia de la Dealul Spirii.

În colaborare cu Primăria Municipiului Arad şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă s-a organizat expoziţia de tehnică veche folosită de către pompierii voluntari din judeţul Arad.

Începând de mâine, 6 septembrie, zilnic, alături de tehnica de epocă, pe platoul din faţa Palatului Administrativ va fi prezentată câte o autospecială de intervenţie de generaţie nouă iar colegii de la inspecţia de prevenire vor efectua instructaje şi vor distribui pliante cu reguli de comportament în diferite situaţii de urgenţă.

Marţi, 13 septembrie,  începând cu ora 10 va avea loc la sediul inspectoratului ceremonialul militar şi avansările în grad urmate de demonstraţii şi prezentări de tehnică în cadrul programului „Porţi Deschise”. Începând cu ora 12 la Primăria Arad vor avea loc prezentări cu tematică specifică Zilei pompierilor din România.

Recomandările redacției