pompieriReprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean „Vasile Goldiş” Arad sărbătoresc, sâmbăta aceasta, Ziua Pompierilor. Arădenii sunt aşteptaţi în Piaţa Avram Iancu, să participe la activităţile organizate cu această ocazie, în data de 13 septembrie, începând cu orele 10.00.

Ziua de 13 Septembrie a fost sărbătorită dintotdeauna, ca fiind Ziua Pompierilor din România însă, a fost legal oficializată după război, apoi prin Legea nr. 121/1996 privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor, dar si prin Hotărârea Guvernului nr. 1490 din 9 septembrie 2004, Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Niciodată capitolul din Istoria Naţională dedicat anului revoluţionar 1848 n-a făcut abstracţie, indiferent de vremuri, de sângeroasa şi inegala confruntare dintre ostaşii companiei de pompieri din Bucureşti şi o coloană a armatei otomane”, se arată într-un comunicat al ISU Arad.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad va organiza o serie de activităţi. Sâmbătă, la orele 10.00, va avea loc ceremonialul militar, în Piaţa Avram Iancu. Acesta va fi urmat, la orele 10.45, de exerciţii demonstrative şi prezentarea tehnicii de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş în Arad. De asemenea, reprezentanţi ai ISU Arad, vor realiza puncte de informare preventivă în zonele cu aflux mare de persoane din judeţul şi municipiul Arad, toată luna septembrie şi cu ocazia festivităţilor din Piaţa Avram Iancu, şi vor desfăşura activitatea „Luna prevenirii incendiilor”. Sâmbătă, 13 septembrie, vor mai avea loc întâlniri cu veteranii şi rezerviştii unităţii şi depuneri de coroane eroii pompieri arădeni.

Recomandările redacției