asaZeci de persoane, printre care şi elevi, au trecut pragul firmei de salubrizare A.S.A. Servicii Ecologice, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise. Evenimentul, cu o ve­chime de câţiva ani, a devenit deja o tradiţie pe care compania intenţionează să îl respecte în fiecare an. Reprezentanţii A.S.A. Arad au făcut o scurtă pre­zentare a activităţilor prestate, iar musafirii au avut ocazia să descopere utilajele folosite şi să vadă singurul depozit de deşeuri conform din judeţ.
Vizitatorii au putut observa întreg fluxul tehnologic al reciclării deşeurilor, precum și al depozitarii deşeurilor. Cei mai impresionaţi de eveniment au fost ca de fiecare dată copiii, care au fost răsplătiţi cu bomboane, steguleţe şi insigne.
A.S.A este una dintre cele mai mo­derne companii din România în domeniul managementului deşeurilor, atingând în anul 2012 o cifră de afaceri de 5.644.490,10 €.
Compania austriacă A.S.A. Servicii Ecologice este operatorul primului depozit de deşeuri solide nepericuloase construit  în România şi activează pe teritoriul ţării noastre de zece ani, având ca deviză principală „serviciile pentru viitor”. Depozitul a fost proiectat, construit şi funcţionează la cel mai înalt nivel impus de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte această tehnologie. Acesta deserveşte aproximativ 300.000 locuitori, investiţia de patru milioane de euro fiind suportată în întregime de .A.S.A..
La depozitul conform din Arad se depozitează aproximativ 130.000 tone de­şeuri anual, în momentul de faţă existând depozitate peste un 1.300.000 de tone de deşeuri, provenite de la mai mult de 300.000 de locuitori  şi peste 1.200 de agenţi economici. Mai mult de 120 de angajaţi sunt responsabili de buna funcţionare a acestei activităţi cu ajutorul echipamentelor performante.
Tehnologie de ultimă generaţie
Ca dovadă a tehnologiei de ultimă oră implementată în depozitul ecologic este staţia de co-generare a biogazului captat din depozitul ecologic .A.S.A., pusă în funcţiune din februarie 2013. Degazeificarea şi recuperarea biogazului rezultat de la depozit are ca scop principal prevenirea emisiilor de metan în atmosferă, datorită consecinţelor negative asupra mediului, dar şi producerea de energie verde.
A.S.A. şi-a extins activitatea prin ofe­rirea unei game complete de servicii precum reciclarea de materiale de diferite tipuri, tendinţă care este în creştere, colectarea şi transportul deşeurilor nepericuloase şi periculoase, cu ajutorul unui sistem modern de colectare,  vidanjarea apelor uzate, precum şi deszăpezirea platformelor industriale.
De la început, .A.S.A. s-a dedicat unui sistem modern de management al deşe­u­ri­lor şi a devenit un pioner în acest domeniu.
Sediul central al .A.S.A. în România este la Arad, însă compania are deschise puncte de lucru şi în Oradea, Sânnicoară (Cluj) şi Bucureşti, însă deserveşte şi o serie de localităţi din judeţul Timiş. De asemenea, la nivel internaţional, A.S.A. Servicii Ecologice se regăseşte în ţări ca Austria (compania mamă), Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, România, Serbia şi Bulgaria.

Recomandările redacției