Ziua porţilor deschise la Universitatea Aurel Vlaicu

0
464

Ziua de ieri a fost dedicată de Universitatea Aurel Vlaicu unui eveniment deosebit, dedicat liceenilor dar nu numai: Ziua porţilor des­chise. Manifestarea este cea mai potrivită formă prin care universitatea se poate prezenţa cetăţii şi cetăţenilor ca instituţie a cetăţii şi în serviciul cetăţenilor.
Este uşor de înţeles că primii interesaţi în a lua contact nemijlocit cu lăcaşul de învăţământ superior au fost elevii de liceu, cu precădere cei care în această vară vor susţine examenul de bacalaureat, deci, posibil, viitori studenţi şi, de ce nu, chiar ai universităţii în cauză. Ceea ce era de aşteptat s-a şi întâmplat de-a lungul zilei de ieri: liceenii arădeni au luat cu asalt  ultramodernul Complex M din Micălaca al universităţii, interesul maxim fiind manifestat pentru dotările existente acolo.

Aşa cum era şi firesc, vizitatorii sosiţi în grupuri compacte şi însoţiţi de cadre didactice au fost întâmpinaţi de conducerea la cel mai înalt a universităţii: rector prof. univ. dr. Ramona Lile, prorectorii conf. univ. dr. Codruţa Stoica şi prof. univ dr. Alexandru Popa, alte cadre didactice universitare. La sosirea primului grup de vizitatori, prof. univ. dr. Ramona Lile a rostit un scurt discurs pentru oaspeţi. „Bine aţi venit în vi­zită la Universitatea Aurel Vlaicu. Sper ca după ce veţi vedea tot ce este de văzut şi după ce veţi trece cu bine examenul de bacalaureat, mulţi dintre voi să vină la UAV ca studenţi, nu doar ca vizitatori. Ziua porţilor deschise la universitatea voastră vi se adresează vouă cu precădere, ca modalitate de informare directă. Aşadar informaţi-vă şi decideţi în cunoştinţă de cauză. Vă urez succes la bacalaureat şi nu uitaţi: la UAV vă aşteaptă un corp profesoral de maximă competenţă, o dotare pe măsură şi condiţii de studiu la cele mai înalte standarde”, le-a spus Ramona Lile tinerilor liceeni arădeni.
De-a lungul întregii zile a fost forfotă mare în Complexul M, semn că spre Universitatea Aurel Vlaicu „se trage cu ochiul” de pe acum, iar fenomenul nu poate decât să bucure în cel mai înalt grad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.