Ziua Sănătății și Securității Muncii: Sute de accidente de serviciu, potrivit ITM Arad

0
484

Dacă nu știați, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad (ITM) vă informează că, pe 28 aprilie este Ziua Mondială a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă! Mai precis, este atrasă atenția asupra necesității respectării normelor de securitate și sănătate, la locul de muncă.

În această zi sunt onorați lucrătorii răniți și decedați în accidente de muncă, fiind organizate totodată campanii de conștientizare, de prevenire a producerii de astfel de accidente, de prevenire a apariției bolilor profesionale. La nivel local, ITM organizează întâlniri cu angajatori arădeni.

„Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă este celebrată și la nivul local, inspectorii de muncă din cadrul ITM Arad – Serviciul Securitate și Sănătate în Muncă stabilind întâlniri cu angajatorii arădeni, scopul urmărit fiind acela de a spori gradul de conștientizare asupra importanței respectării normelor de protecție, sănătate și securitate în muncă, de către toți factorii implicați în procesul muncii“, susține Ecaterina Isac, inspector șef al ITM Arad.

Chiar și cu eforturi mai mari de prevenire, numărul accidentelor de muncă a fost în creștere în ultimii ani. Datele reprezentanților ITM arată că, în 2017 au fost înregistrate 95 de accidente de muncă, soldate cu 98 de victime. În anul 2018, s-au înregistrat 184 accidente de muncă, soldate cu 193 de victime.

La începutul anului 2019 și până în prezent au fost înregistrate 55 de evenimente, soldate cu 71 de victime, 13 persoane pierzându-și viața. „Conchidem că este imperios necesar să se pună accent pe instruirea personalului, pe respectarea instrucțiunilor tehnologice precum și pe respectarea disciplinei în muncă“, conchide conducerea ITM Arad.

Campaniile derulate de inspectorate de muncă sunt menite să promoveze crearea unei culturi a securităţii și sănătății, care să contribuie la reducerea numărului de decese și răniri legate de muncă.

Organizaţia Internaţională a Muncii îi încurajează pe principalii actori (sindicate, organizații patronale și reprezentanți ai guvernului) să promoveze o cultură preventivă a securităţii și sănătății în muncă pentru a-și îndeplini obligațiile și responsabilitățile, astfel încât lucrătorii să se întoarcă în siguranță la casele lor la sfârșitul zilei de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.