Ziua turismului arădean va fi marcată pe 1 iulie

0
205

Aradul are o zi a turismului, stabilită de Consiliul Județean pe data de 1 iulie. Evenimentul, organizat de Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică al judeţului de va avea loc în Parcul Pădurice.
Astfel, autoritățile au lansat arădenilor o invitaţie pentru des­coperirea judeţului Arad, a obiectivelor turistice, a tradiţiilor, istoriei, obiceiurilor, gastronomiei, a lăca­şurilor de cult, dar şi a cetăţilor sau ştrandurilor de pe raza jude­ţului.
Este urmărită promovarea potenţialului turistic. Podgoria Aradului a fost premiată cu Medalia de Aur în anul 1982, la Concursul Mondial de la Londra, pentru vinul Roşu de Miniş. Cadarca de Miniş şi Mustoasa de Măderat sunt astăzi printre vinurile celebre ale zonei, cunoscute şi apreciate în toată Europa. Lunca Mureşului, un loc sălbatic pentru drumeţii, ciclism, ture cu canoe pe râu, adăposteşte peste 2000 de specii de păsări. Cea mai veche mănăstire ortodoxă din România (anul 1177), Hodoş­-Bodrog, şi una dintre cele mai frumoase basilici din ţară, Basilica Maria Radna (anul 1327), sunt în judeţ. Aradul este cunoscut şi ca judeţul cu cele mai multe cetăţi, conace şi castele din vestul României. Printre ele, Castelul de la Săvârşin, şi astăzi reşedinţă a regelui Mihai I. Staţiunea Moneasa, cu aerul cel mai bogat în ozon în estul Europei, este la 100 kilometri de municipiu.
La evenimentul nu sunt așteptați doar arădenii, ci și turiști din regiune și chiar de peste graniță.
(S.S)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.