„Ziua Xenopol. Ziua bibliotecii tale”

0
234

xenopol

În sala „Concordia” a Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol” din Arad se va desfăşura mâine, începând cu ora 13,  o nouă ediţie a proiectului „Ziua Xenopol. Ziua bibliotecii tale”.

Tema abordată în acest an, în prezenţa profesorului Corneliu Pădureanu, va fi „Ziua Naţională a României”, temă care, potrivit responsabilului P.R. al Bibliotecii Judeţene, Lucia Bibarţ, „deschide discuţii  privind motivaţia alegerii şi transformării unei zile obişnuite într-o zi oficială,  reprezentativă pentru  o  ţără;  semnificaţia  istorică  a acelei zile; motivele şi condiţiile care determină  schimbarea unei  zile cu alta; în cazul ţării noastre, zilele naţionale pe care România le-a avut până acum”.

Precizăm că proiectul a fost conceput în semn de recunoştinţă faţă de patronul Bibliotecii Judeţene- enciclopedistul, savantul, academicianul Alexandru Dimitrie Xenopol, al cărui nume biblioteca îl poartă de abia din anul 1995. Numai o sală a bibliotecii municipale arădene, având sediul în Palatul Cultural, se numea înainte „Xenopol”, într-o perioadă posterioară anului 1921, an în care Aradul a intrat în posesia a 2 032 de volume trimise de istoric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.