DIICOT a anunțat că ”la acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave”.

Anchetatorii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere. „Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional”, se arată în comunicatul DIICOT.

Polițiștii împreună cu jandarmii au descins în peste 60 de locații din județele Timiș, Arad și Caraș Severin. În unul dintre dosare este vizată o grupare specializată în contrabandă cu parfumuri, conform pressalert.ro.

Mega-operațiunea de la nivel național, care constă în mai multe acțiuni de anihilare a unor grupări de crimă organizată, are numele de cod ”Ziua Z”. Și anul trecut, procurorii anti-mafia au organizat o astfel de acțiune. În vestul țării, polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara acționează în cadrul a cinci dosare în care sunt investigate fapte de trafic de droguri și contrabandă.

Update: În județul Arad au loc 34 de percheziții și vor fi emise 38 de mandate de aducere la interogare, pentru cantități mari de droguri de mare risc și importante sume de bani. Cele mai vizate sunt municipiul Arad, Sântana și alte localități din județ.

Recomandările redacției