Zona de sub Podul Traian – împânzită cu deșeuri și locuințe ale oamenilor străzii

0
446

Zi de zi, trecem pe lângă obiective arhitecturale de valoare ale orașului nostru, dar suntem prea copleșiți de propriile probleme și nu avem banalul timp să ne oprim nici un minut să admirăm și să valorificăm ceea ce avem. 

Dacă ești arădean get-beget, nu ai cum să nu recunoști Podul Traian, cel care duce spre Aradul Nou din municipiu. Seara, acesta este și mai atrăgător, datorită iluminărilor pe care le deține. 

Totuși, priveliștea pe care nu ai cum să o treci cu vedere este cea care se află dedesubtul podului nostru. Am observat mai multe: vreascuri, care în timp, încurcă circulația normală a râului Mureș și se privește neatrăgător, culcușuri improvizate de către oamenii străzii, haine sau mai bine spus „zdrențe”  lăsate de izbeliște, deșeuri alimentare, deșeuri de carton, plastic, PET-uri. 

Mai mult de atât, sub pod avem și amprenta unor „pictori de seamă” sau cum își zic ei – meșteri de graffiti. De asemenea, arădenii au decis să își lase declarațiile de dragoste într-un mod cât mai „romantic”…și cum altfel dacă nu prin deteriorarea unui obiectiv arhitectural de seamă din Arad? Am observat inscripții precum „Te iubesc”, „M&A”, ba chiar și „Берлин”, care în traducere din limba rusă înseamnă „Berlin”.  

Acest pod a fost înființat cu mai bine de un secol în urmă și restaurat de mai multe ori, în timp. 

Cu toate astea, ne permitem să „schilodim” tot ceea ce avem mai frumos și să nu punem suflet în nimic. 

Cu trei luni în urmă, scriam în ziarul nostru despre copacii „ pierduți” de sub podul Decebal.  

Atunci, fluxul de apă a adus sub podul Decebal mai multe PET-uri lăsate „în voia sorții”, sau mai bine spus în voia celor care fac mizerie și după aruncă gunoiul în Mureș.   

Amintim că, picioarele podului Decebal nu beneficiază de scuturi protectoare de lemn, care l-ar proteja de copacii și gunoiul adus pe apa Mureșului.  

În urma acestor priveliști, tragem concluzia că arădenilor nu le prea place politica, se iubesc mult, fac gunoi la fel de mult și mai cunosc, pe lângă toate astea, și limba rusă. 

Nu s-au întreprins acțiuni de combatere a acestor situații, care au loc, după cum vedeți, în repetate rânduri.   

Totuși, rămâne de sperat că se vor lua măsuri și că Aradul va fi un oraș mai curat, din toate punctele de vedere. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.