Zona în care a fost găsit cadavrul lui Sebastian după două luni, a fost scotocită înainte centimetru cu centimetru

0
858

Sunt multe întrebări care așteptau răspunsuri odată cu descoperirea lui Sebastian, dar din păcate acestea vor fi înmormântate împreună cu băiatul de 7 ani, dispărut în urmă cu patru luni de acasă.

Sebastian Corbei, în vârstă de 7 ani, a fost văzut ultima dată pe 9 ianuarie, în jurul orei 16:30, la o stână de lângă localitatea Vânători. El plecase de acasă dimineaţa, la joacă în sat, ulterior alăturându-se altor copii pentru a merge la stână însoţiţi de un localnic bătrân. Mama copilului a sunat la 112 în jurul orei 19:00, pentru a anunţa dispariţia, când a constatat că acesta nu se întoarce acasă.

Copilul parcă a fost înghițit de pământ, la căutări participând sute de persoane – poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai ISU, pădurari şi voluntari.

Pe parcursul a aproape două luni, la căutările organizate de autorităţi, care au avut loc pe uscat şi în ape pe o rază de până la 30 de kilometri de casa copilului, au participat sute de persoane, respectiv poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pădurari şi voluntari. Au fost folosite numeroase echipamente, dar şi drone, un elicopter, câini de urmă, sonare şi maşini de teren.

Peste o sută de kilometri pătrați au fost scotociți doar în primele trei zile de la dispariție.

Forţele din judeţul Arad au fost sprijinite de specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Criminalistică Bucureşti, care a adus în zonă un laborator criminalistic mobil.

Găsit la 7 kilometri de casă

Sebastian Corbei a fost înmormântat astăzi. Testele ADN, analizate la București, au confirmat că rămășițele găsite la șapte kilometri distanță de casă sunt ale copilului.

La aproape patru luni de la dispariție, părinții își pot înmormânta copilul, însă nimeni nu știe cauza decesului băiatului de 7 ani. Medicii legiști nu au putut stabili cauza morții, din cauza stării avansate de degradare a cadavrului (putrefacție, devorat parțial de animale).

Părinții sunt devastați, dar în același timp pun semne de întrebare. „Cred că cel mai bine știu oamenii cu care a fost copilul meu. Ei trebuie să știe ce s-a întâmplat cu el: de ce a murit și pentru ce? Aș avea tot dreptul să aflu și eu. E strigător la cer ce s-a întâmplat: să iei un copil de la joacă și să îl duci cine știe pe unde și după aia să îl găsești mort, susține mama băiatului.

Locul în care a fost găsit cadavrul, în urmă cu aproape o lună, adică la trei luni de la dispariție, a fost pur și simplu periat, imediat după anunțarea dispariției. Prin acel loc au trecut sute de persoane, profesioniști, oameni ai legii, care au căutat copilul. Tufa aceea de spini a fost cercetată milimetru cu milimetru. „Zona nu era călcată, nici urmă de Sebastian acolo. Când l-am căutat noi, la câteva zile de la dispariție, Sebastian nu era acolo. În mod cert. Iar după câteva luni, cadavrul lui a fost găsit acolo. Este imposibil. A fost pus acolo, după ce a fost omorât“, susțin localnicii.

Chiar dacă ancheta continuă, fiind deschis un dosar de ucidere din culpă în REM, fără vinovat cunoscut, procurorii susțin că nu au fost identificate urme de violență pe corpul băiatului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.