Zootehnia arădeană n-a fost afectată de vremea ploioasă

0
332

zootehnieDacă situația meteo a acestui an a dat peste cap o serie de previziuni economice în agricultură în ceea ce privește culturile agricole, în zootehnie vremea n-a avut de fel efecte negative.

Se știe că și crescătorii de animale arădeni au avut probleme mari în ultimii doi ani – de exemplu, când vremea secetoasă i-a obligat la eforturi deosebite pentru a asigura apa necesară adăpatului zilnic, multe fântâni secând.

După cum ne spunea acum directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Arad, dr. ing. Ioan Martin, în domeniul creșterii bovinelor conform statisticilor Direcției, în județul Arad sunt înregistrate un număr de 53 711 de bovine. Probleme specifice nu au fost, vremea nu i-a defavorizat. Însă, pentru încuraja creșterea numărului de animale de rase specializate, la nivel de Guvern s-a hotărât acordarea unui «ajutor de minimis» atât la ovine cât și la bovine. Este vorba de o hotărâre de guvern dată în octombrie prin care aceste ajutoare se vor acorda crescătorilor de ovine ori bovine (care dețin certificat de producător), la achiziționarea unor animale de rasă, în vederea ameliorării valorii genetice a șeptelului de animale“.

În plus, deoarece timpul de derulare a actului normativ este și el strâns „cei ce se consideră în drept – ori și numai pentru a primi informațiile necesare – crescătorii de animale ori reprezentanții fermelor cu acest specific trebuie să se adreseze Direcției Agricole, deoarece cererile se pot depune doar până în data de 10 noiembrie c.c.“ a mai precizat directorul executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.