Zvon tare, cu parfum puternic de credibilitate: Răzvan Prișcă deputatul liberal și, de ceva vreme încoace, invitatul aproape permanent al televiziunilor de știri na­ționale la emisiunile politice, este „produsul finit” al laboratorului electoral de la București în vederea candidaturii pentru alegerile din 2020 la Primăria Municipiului Arad. Cel puțin până la data curentă… dacă nu face vreo prostie gravă sau dacă Gheorghe Falcă nu vine cu cine știe ce magie nemaivăzută gen „umblatul pe apă” sau „reconstrucția tuturor stadioanelor demolate într-o singură noapte”.
Falcă nu mai e demult un personaj care frecventează cercurile de putere ce contează la nivel național, iar când vine vorba despre el, mai-marii partidului îl pomenesc… printre dinți. Cea mai recentă dintre „ieșirile în decor” ale edilului-șef s-a derulat recent la Alba Iulia, unde s-a încăierat, la propriu, cu un coleg care i-a aruncat în față niște adevăruri mult vehiculate în presa arădeană, l-a aruncat irevocabil la „groapa cu indezirabili”, iar pe plan local niciun lider nu a reușit să-și impună autoritatea sau competența încât să „rupă gura târgului”. Așa încât „soluția Prișcă” pare a fi una chiar dacă nu ideală, cel puțin decentă – mai ales dacă o raportezi la Sergiu Bâlcea sau Călin Bibarț – personaje total insignifiante la București, dar pe care Falcă le tot prostește, când pe unul, când pe celălalt, de ani de zile, că-i vor fi urmași, lăsând loc de interpretări sinistre chiar și în mintea puținilor care mai cred în el.
CV-ul lui Răzvan Prișcă arată bine „citit” în
diagonală
Deputatul arădean provine dintr-o familie de medici cunoscuți în Arad, s-a născut pe 15.06.1987 în municipiul Cluj-Napoca, este licențiat în Ştiinţe Economice la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad (2009) și în Drept, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” (2012). Din 2014, lucrează la teza de doctorat în Drept, sub coordonarea Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj.
Între 2009-2012 a fost Consilier al Președintelui Camerei Deputaților, între 2013-2016 a fost „Managing partner Orban Biris European Consultants” iar din 2013-prezent practică profesia de avocat.
Este deputat ales în Circumscriptia electorală nr.31 PRAHOVA (data validării: 21 decem­- brie 2016), face parte din Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal, căruia îi este vicelider, este membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională (din februarie, 2017), în Comisia parlamentară specială pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe (vicepreşedinte) și este vicepreședinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind anali­- zarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale – (din aprilie, 2018).
A luat cuvântul în Parlament de trei ori în trei ședințe, a inițiat 21 de propuneri legislative din care i s-a promulgat una și a luat parte la 11 moțiuni.
Critic Arad

  • George spune:

    lol, Doamne nu 🙂 Nu Frisca! Eu unul nu pot sa-l votez. Nu stie nici macar unde e Atrium, daramite sa stie de problemele noastre.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției