O parte dintre muncitorii străini aduși în județul Arad să muncească fug în Vestul Europei. Este vorba cam de 20 la sută dintre cei veniți.

Şeful Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Arad, comisarul-şef de poliţie Ciprian-Dănuţ Blidar, a declarat luni, 26 februarie, într-o conferinţă de presă, că se estimează că 20% din forţa de muncă importată din ţări non-UE se pierde pentru că muncitorii aleg să plece în ţări din vestul Europeni.

Acesta a prezentat și un bilanț al activității pe anul 2023. Astfel, companiile din judeţ au depus, în 2023, solicitări pentru a angaja 3561 de muncitori non-UE dintre acestea 2344 au fost aprobate.

O mare parte din cei care fug de la locul de muncă din Aarad sunt prinşi ulterior în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Companiile au obligația să anunțe autoritățile, iar dacă nu p fac în termen de zece zile, sunt amendate cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei. Angajatorii sunt instruiți periodic de către cei de la serviciul de imigrări cu privire la obligații și riscuri.

 

FOTO: arhivă

Lasă un răspuns

Recomandările redacției