Poliţiştii de frontieră arădeni, din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Vărșand, au depistat în ultimele 24 de ore 21 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși în două automarfare.

În data de 07.11.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, componente electronice pe ruta Bulgaria – Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, în compartimentul destinat transportului de marfă, 18 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Camerun, Afganistan, Eritreea, Guinea, Pakistan și Egipt, majoritatea intrați legal în România.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul misiunii, a fost efectuat controlul unui ansamblu rutier care se afla în coloana de automarfare pe autostrada A1 Deva –Nădlac, pe sensul de ieșire din țară. Mijlocul de transport era condus de un cetățean român și înmatriculat in România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, plăci de aluminiu, pe ruta România – Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 3 cetăţeni străini.

Colegii noștri au stabilit în urma cercetărilor faptul că sunt cetățeni din Etiopia, intrați legal în România.

Având în vedere aspectele constatate, în ambele cazuri poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției