În ultimele 48 de ore, polițiștii de imigrări au efectuat, la nivel național, 76 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 34.500 de lei.

 

De asemenea, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat 23 de străini aflați în situații ilegale, doi dintre aceștia fiind introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.

 

Polițiștii de imigrări au înregistrat 959 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă, au fost aprobate alte 898 de astfel de documente, iar 137 au fost respinse.

 

Cetățenilor străini le-au fost emise 1.384 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 862 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

Totodată, alte 330 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

 

Au fost efectuate 725 de verificări prin aplicația eDAC.

 

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 26,5 %.

Lasă un răspuns

Recomandările redacției