•  Interviu cu Ştefan Muscă, primarul comunei Olari

– Domnule primar, în ultimii ani, comuna Olari s-a dezvoltat văzând cu ochii. Aveţi aproape toate străzile asfaltate, aveţi sistem de iluminat public, aveţi cabinet medical, cabinet veterinar, farmacie, cabinet stomatologic… A fost greu, a fost uşor să realizaţi atâtea?

– Vreau să vă spun că totul a fost posibil cu multă muncă şi implicare şi datorită bunei colaborari care există între toate etniile din comună. În ceea ce priveşte drumurile, trebuie să ştiţi că până acum avem 16 kilometri de străzi care au fost asfaltate. Ultima lucrare a fost făcută anul trecut, când au fost asfaltaţi doi kilometri. Au mai rămas de făcut două străzi, ceea ce înseamnă aproximativ doi kilometri. Când am fost ales pentru prima dată primar, în Sintea Mică nu era nicio stradă pietruită. Acum sunt pietruite toate. Avem o firmă care lucrează acolo care reabilitează străzile din sat. Am mai avut un proiect pentru a asfalta toate străzile din comună, dar nu au mai fost trimise de proiectant la Ministerul Dezvoltării. Acum l-am recuperat, am găsit un alt proiectant, le reactualizăm şi le trimitem mai departe.
– Cu reţeaua de apă cum staţi?
– La fel cum am păţit cu proiectul care prevedea asfaltarea străzilor, la fel am păţit şi cu cel pentru introducerea apei la Sintea Mică. Acum îl actualizăm şi vom merge mai departe.
– Să înţelegem că principalele obiective pe care le aveţi acum sunt să finalizaţi de asfaltat străzile şi să introduceţi apa la Sintea Mică?
– Da. Vrem să terminăm de asfaltat ce a mai rămas şi să introducem apa la Sintea Mică, astfel încât, cum vă spuneam, actualizăm proiectele. Dacă nu vom reuşi să obţinem finanţarea necesară, vom face lucrările din bugetul local.
– Cu investitorii cum staţi?
– Principalul investitor este Combinatul Agroindustrial Curtici care va ridica un complex de porci de aproximativ 10.000 de capete. Mai avem un investitor care a venit la noi în comună să crească 300 de bovine charolaise, un alt investitor creşte 30 de vaci de rasă austriacă, iar un altul a ridicat o fabrică de producţie peleţi. În plus, mai avem şi o mică fabrică de încălţăminte. Datorită viitorului complex de porci vor apărea un număr mare de locuri de muncă şi vor creşte veniturile la bugetul local, din taxele şi impozitele plătite. Tot datorită Com­binatului Agroindustrial Curtici terenurile agricole sunt foarte bine lucrate. Începând cu anul viitor, proprietarii vor primi 1.400 de kilograme de cereale la hectar, cu 100 de kilograme în plus faţă de anul acesta. De altfel CAI are şi o brutărie în comună, unde oamenii pot lăsa grâul şi primesc în schimb pâinea gata făcută.

Recomandările redacției