O inițiativă deosebită a unui tânăr va îmbogăți orașul Pâncota cu un așezământ nou dedicat celor vârstnici. După ce a lucrat câțiva ani buni în Europa: în Luxemburg și în Spania, Vlad Marțiș, de 27 de ani s-a reîntors în țară, în orașul său Pâncota iar banii economisiți a hotărât să-i investească în ceva cu utilitate socială. Astfel a ajuns să pună bazele construirii unui Centru de Îngrijire a Vârstnicilor. În realizarea proiectului l-a ajutat și tatăl său care a supravegheat lucrarea de ridicare a construcției și restul operațiunilor.

Date despre acest obiectiv – care se numește „Casa Marțiș“ – am primit chiar de la inițiator, la vizita pe care i-am făcut-o noi.
Am putut vedea astfel și condi­țiile deosebite de care se vor bucura vârstnicii care vor veni aici. „Spațiul are opt camere, putând fi cazate 16 persoane în vârstă care vor putea beneficia de cazare la standarde moderne dar  și de tratament. Meniul zilei va fi format din trei mese principale la care se adaugă și unele gustări. Acest Centru de bătrâni va fi un centru creștin și dacă totul merge conform planului, din această primăvară – respectiv de prin martie, cel târziu din aprilie – sperăm să-l deschidem. Mai avem nevoie doar de unele acte birocratice: unele aprobări, în rest suntem gata cu toate operațiile“ ne spunea zilele trecute chiar inițiatorul acestei deosebite investuiții, tânărul Vlad Marțiș, din Pâncota.
Ne bucurăm să vedem că în aceste zile, atât de tulburi, mai sunt tineri care, pe lângă că investesc în țară, o fac și în obiective atât de deosebite și care se adresează persoanelor vârstnice.

Recomandările redacției