Anunţata şedinţă a Consiliului Local Municipal s-a desfăşurat ieri, în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, într-o atmosferă identică cu cea exterioară: moale, calmă, şi fără nici o tensiune. Este drept că nici ordinea de zi nu propunea subiecte tocmai „fierbinţi”, după cum este la fel de adevărat că energiile nu se mai consumă acum în luptele din instituţia publică ci se economisesc „la sânge” pentru campania electorală care se apropie cu paşi repezi.

În mare, consilierii au votat în unanimitate vacantarea postului de consilier eliberat de Adriana Chirilov prin demisie şi l-au validat pe înlocuitorul acesteia, liberalul Florentin Olăreanu, validare care a durat cam jumătate din timpul întregii şedinţe. Toate celelalte puncte ale ordinii de zi au fost votate „la foc automat”, într-o unanimitate nemaiîntâlnită de multă vreme, poate că de pe vremea celui mai iubit… (şi mai împuşcat…). Cum spuneam însă, nimeni n-a avut obiecţii, în afara unui consilier de-al puterii, care a propus un amendament scurt, amendament votat tot scurt, şi tot în unanimitate.

Singura deviaţie de la atmosfera staţionară a şedinţei a venit (aproape firesc), de la Marin Lupaş, consilier PSD în CLM şi candidat independent la funcţia de primar al Aradului. Lupaş l-a interpelat pe primar în legătură cu posibilitatea montării în zona Trei insule a podului de pontoane dezafectat de la ştrand, pentru a veni astfel în sprijinul celor care locuiesc pe insulă, şi despre un proiect pe care el însuşi l-a propus încă din septembrie şi referitor la auditarea celor două CET ale oraşului. La prima întrebare i-a răspuns primarul Gheorghe Falcă: sunt discuţii ale administraţiei cu locuitorii insulei referitoare la pod, se gândeşte un transfer de proprietate asupra podului, însă administraţia caută soluţii pentru transportarea podului, montarea acestuia şi întreţinerea ulterioară revenind localnicilor. La cea de-a doua chestiune a răspuns Lilioara Stepănescu, secretara primăriei, iar din cele spuse rezultă că s-au făcut demersurile necesare în direcţia auditării şi că Marin Lupaş va primi un răspuns complet şi documentat, deci exact, de la comisia de specialitate a primăriei.

În aceeaşi şedinţă, o mică delegaţie a Direcţiei de Asistenţă Socială i-a înmânat primarului Gheorghe Falcă un cadou de Paşti, cadoul fiind de fapt pentru primărie şi CLM, nu pentru primar.

Tot în această şedinţă, viceprimarul Levente Bognar a înmânat primarului Gheorghe Falcă un cadou oferit de primăria oraşului Pecs, cadou prilejuit de comemorarea şi cinstirea în Ungaria a revoluţiei maghiare din 1956. Cadoul a constat într-o carte (cadou personal), şi un drapel al revoluţiei maghiare din 1956 (pentru primărie).

Recomandările redacției