Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat şi predat unor echipe de poliţişti, doi români, care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi general. Pe numele lor erau emise mandate de arestare respectiv de executare a pedepsei cu închisoarea, de către autorităţile din România.

Miercuri, în jurul orei 11.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru intrarea în ţară Dan N., în vârstă de 40 de ani, domiciliat în judeţul Braşov. Bărbatul călătorea cu un mijloc de transport internaţional pe ruta Ungaria – România.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului autorităţile din România emiseseră un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 2 luni pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Tot miercuri, în jurul orei 09.30, în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru intrarea în ţară Petrică G., în vârstă de 24 de ani, din judeţul Constanţa. Tânărul călătorea cu un mijloc de transport internaţional pe ruta Italia – România.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul era urmărit general, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare de autorităţile din România pentru săvârşirea infracţiunii de furt. „Bărbaţii au fost predaţi unor echipe operative din cadrul I.P.J. Arad în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Recomandările redacției