FOTO (Ciprian Petcuț)

Toți factorii implicați în disputa de sâmbătă, din cadrul rundei cu numărul 9 a Ligii a II-a, au făcut-o să sufere pe „Bătrâna Doamnă” chiar la ea acasă. Adversarii de la Afumați și arbitrii i-au chinuit la fel de mult pe arădeni, care, totuși, au găsit resursele să rămână în picioare pentru a treia victorie consecutivă.
Combatantele au trecut peste momentele de tatonare și au jucat pe cartea atacului încă din start. Popa, respectiv Strătilă au avut primele incursiuni în careurile adverse, dar centrările lor au rămas fără rezultat. În minutul 10, Tudorache l-a întins serios pe Miron, iar în replică, Petre l-a țintit pe Obretin din numai 4 metri după ce David i-a pus mingea pe cap. Câteva minute mai târziu, Burlă a tras de puțin pe lângă încheietura barelor, dar Afumațiul a rămas periculoasă prin Popa și mai ales Verdeș. În minutul 29, lui Strătilă i-a fost refuzat un penalty, dar chiar înainte de ultimul fluier al primei părți la o fază prelungită în careul advers, UTA a trecut în avantaj. Curtuiuș a urmărit un balon, i-a luat fața lui Patriche, i-a așezat balonul la 7 metri lui Petre, iar acesta a tras sec sub transversală.
Ilfovenii au revenit foarte montați de la cabine și după ce V. Ștefan a încercat poarta lui Miron, a venit și egalarea. Olariu a past inteligent la 10 metri, iar Tudorache a trimis din întoarcere lângă bară, în dreapta lui Miron: 1-1 (min. 54). Avantajul vizitatorilor a durat doar  9 minute și asta pentru că Strătilă a trimis cu capul sub bară la centrarea de pe stânga a lui Burlă. Însă, euforia s-a stins brusc, când  „centralul” Andrei l-a elimiat pe juniorul Tănase la un fault tare, dar nu foarte periculos la Patriche. Din acel moment, era clar că arădenii vor suferi și mai mult presiunea vizitatorilor, care au atacat cu toate liniile și nu au fost departe de a mai înscrie prin Patriche și Verdeș. Dar și UTA a avut șansa să închidă defintiv meciul, doar că Petre a tras incredibil peste poartă din poziție de unu la unu cu Obretin. Meciul s-a încheiat, totuși,  cu o victorie necesară ca aerul pentru o poziție fruntașă pentru echipa fanion a Aradului.
UTA: Miron – David, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Jorza (55 Tănase), Andor (55 Copil) – Petre, Curtuiuș (70 Filaret). Antrenor: Roland Nagy.
Afumați: Obretin – Robicek, Patriche, Buzea, Covalschi (65 Gheorghe) – Olariu, Balgiu – Popa (75 Vlada), Tudorache (80 Costache), Șt. Vasile – Verdeș. Antrenor: Vasile Neagu.Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureș) – Florin Pucheanu (Ulmi-Dâmbovița), Gabriel Cătană (Târgoviște). Rezervă: Paul Unimătan (Zalău).
Cartonașe galbene: Burlă 90+3 / Patriche 22, Balgiu 71, V. Ștefan 75, Olariu 90+2
Cartonaș roșu: Tănase (UTA) 64
Observatori FRF: Dan Monea (Aiud) și Ion Lupșa (Caransebeș)

Recomandările redacției