voleiEchipa de volei juniori a UVVG ProVolei a avut o primă parte a sezonului în Campionatul Național foarte bună. La final de an, elevii lui Marius Maskovits ocupă locul 3 în seria vestică  şi au gânduri mari.
La prima vedere, prezenţa lui Maskovits în mijlocul băieţilor poate da o impresie de lejeritate în pregătiri, dar realitatea este cu totul alta. „Nu ştiu dacă sunt un antrenor, dar ţin enorm la disciplină. Pun mare accent pe acest aspect. Personal, nu mi-a plăcut atitudinea băieţilor, la un moment dat, faţă de volei. Acum pare că lucrurile s-au schimbat”, a explicat Maskovits.
De șapte ori campion naţional la volei pe plajă (începând din 2006), plus component al unor echipe precum Zalău (oraşul său de baştină), Oradea, Baia Mare, Şimleu Silvaniei şi, mai nou,  Arad, Marius Maskovits a acceptat acum doi ani, propunerea lui Radu Sabău de a se ocupa de destinele echipele de juniori. „Am acceptat deşi  poate nu eram pregătit de aşa ceva. Acum nu regret pasul. Dimpotrivă. Mi-ar fi fost greu, la final de carieră, să mă rup de volei. Cred că spre munca de antrenorat aş fi optat. Şi asta chiar dacă e mult mai dificil. Mi-e greu să explic de ce, dar sunt mai emotiv ca antrenor decât atunci când sunt în teren”, s-a confesat voleibalistul.
Rezultatele echipei de juniori a UVG ProVolei sunt în creştere, la fel ca şi jocul elevilor lui Maskovits. „E normal ca după muncă să apară şi rezultatele. Suntem în creştere faţă de începutul de sezon, şi lucrurile, sunt convins, vor progresa. Nu vreau să fac pronosticuri, pentru că nu cunosc valoarea celorlaltor serii, dar în acest moment cred că am făcut lucruri foarte bune, la care unii nu se aşteptau”.
Cât despre obiectivele personale ale lui Maskovits, „prioritar rămâne Campionatul Național de volei pe plajă. Nu a fost an în care să nu mă gândesc la titlul naţional. Trecând în sală, momentan suntem pe locul 5 la seniori şi sper să avem un final de sezon bun. Cât despre juniori, mă gândesc departe, de ce nu, chiar la turneul final. Rezultatele din ultimii ani ar trebui să ducă la un sprijin ceva mai consistent din partea Aradului, pentru un proiect cu adevărat de viitor, cum UVVG ProVolei”.

Recomandările redacției