lasoUTA a disputat aseară, la Gyula, pe o ploaie măruntă şi un teren moale, un meci amical în compania locului patru din seria de est a ligii a doua maghiare, Oroshaza FC. În condiţiile în care Voiculeţ s-a resimţit după unul dintre antrenamente iar Godfred nu a ajuns din Italia, Adrian Falub a început partida în următoarea formulă: Matijas – Ene, Gligor, Siminic – Feussi, Lazea, Mărginean, Neagu – Laso, Dosso, Silvăşan. La meci au asistat, printre alţii, Adrian Marţian şi Giovanni Catanzariti, dornici să vadă echipa la trea­bă. UTA putea deschide scorul în chiar primul minut, atunci când Laso i-a aşezat mingea lui Silvăşan, care a şutat previzibil, după care Feussi a fost blocat în careu. După zece minute destul de echilibrate, în care şi gazdele au fost periculoase la două faze fixe, UTA a preluat controlul jocului, a avut patru cornere la rând şi pe lângă gol a trecut şi Dosso, care a ratat de puţin întâlnirea cu mingea după o centrare. Scorul a fost deschis în minutul 23, atunci când Silvăşan a pătruns central şi a pasat pentru Laso, care de la 14 metri lateral stânga l-a executat pe portarul maghiar cu un şut la colţul lung.
Laso şi-a trecut în cont un hatrick şi a ratat un penalty
UTA putea să se desprindă pe finalul primei părţi, când Dosso a şutat de la marginea careului, lateral dreapta, puţin pe lângă poartă, după o centrare venită de pe stânga de la Neagu. La pauză a fost 1-0 pentru UTA, iar Silvăşan i-a lăsat locul lui Bârză, Dosso trecând atacant central. Tot la pauză a intrat în poartă sârbul Milenkovic, care l-a înlocuit pe Matijas. Feussi şi-a trecut în cont o mare ocazie la zece minute după pauză, şutul său frumos de la 20 metri întâlnind bara, aproape de vinclu. Până la urmă s-a făcut 2-0 în mi­nutul 65, centrarea perfectă de pe dreapta a lui Dosso fiind reluată cu latul de Laso, care a înscris din zece metri, nemarcat. Laso putea să îşi treacă în cont hatrick-ul, dar a ratat un penalty scos de Bârză, care scăpat pe contraatac, a fost faultat în careu de portarul gazdelor. Argentinianul a şutat de la punctul cu var peste poartă, iar scorul a rămas 2-0. Până la urmă Laso a reuşit tripla: a pătruns pe stânga, a centrat pentru Dosso, mingea i-a revenit după ce portarul maghiar s-a opus şi apoi a marcat simplu, de la câţiva metri.
Lazea a reuşit golul meciului, iar Capătă a stabilit scorul final
Peste trei minute se putea face 4-0, dar Bârză a ratat cu capul, cu toată poarta goală în faţă, după o centrare a lui Neagu. Falub a mai operat şi alte modificări în ultimul sfert de oră: Chindriş în loc la Mărginean, Pellet în loc la Feussi, Monac i-a luat locul lui Dosso, Capătă l-a înlocuit pe Laso, iar Raţ a intrat în locul lui Gligor. Golul meciului avea să fie marcat în minutul 85 de Lazea, care după o aşezare a lui Bârză, a şutat superb de la 18 metri, direct în vinclu. UTA a fost de neoprit în Ungaria: 5-0 s-a făcut în mi­nutul 89, Capătă marcând după ce a scăpat singur, în poziţie centrală, după o deviere a lui Monac. Finalul a consfinţit o victorie categorică a Bătrânei Doamne, care a arătat foarte bine în amicalul cu Oroshaza.

Recomandările redacției